Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mark E. Smith «The Fall»

BBCs musikkredaksjon annonserte at han var død, men han var ikke var død likevel

BBC annonserte at Mark E. Smith i «The Fall» var død på hans egen bursdag. 

FEILMELDING: BBCs musikkredaksjon meldte at Mark E. Smith var død på Twitter. Foto: Skjermdump Twitter
FEILMELDING: BBCs musikkredaksjon meldte at Mark E. Smith var død på Twitter. Foto: Skjermdump Twitter Vis mer

(Dagbladet): Den 5. mars, Mark E. Smiths 60-års dag, postet musikkredaksjonen til BBC denne beskjeden på Twitter: «Rip Mark E. Smith», med et vedlagt bilde av musikkikonet og en trist emoji.

Det melder nettstedet NME.com.

BBCs talsmann har bekreftet at det ble en misforståelse i forbindelse med utsagnet og beklager feilen. Ifølge BBC var dette en menneskelig feil. Tweeten ble postet ved en misforståelse og ble fort slettet.

Senere postet redaksjonen en ny melding der Smith ble gratulert med 60-års dagen.

«The Fall» slapp sitt siste album «Sub-Lingual Tablet» i 2015. Det samme året sa Smith til NME at han klandret Tony Blair for at det manglet arbeiderklassefolk innen musikken:

- Fedre sier ikke til barna sine lenger at de ikke skal bli med i band. De ser på U2 og sier: «bli med i et rockeband og tjen penger».

«The Fall» og «Joy Division» blir regnet som de mest sentrale postpunkbandene gjennom tidene. Smith og «The Fall» er tidligere blitt beskrevet som en Evighetsmaskin av Dagbladets anmelder Sven Ove Bakke, som beskriver det varierende «The Fall»-utrykket som en blanding av primitiv garasjerock.

«Velvet Underground-møter-kraut til øyeblikk av nesten rendyrket tekno på 90-tallet, har Smiths særpregede vokalavlevering alltid gjort The Fall umiddelbart gjenkjennelig».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media