Beach Boy gitarist død

Carl Dean Wilson fra den berømte amerikanske musikkgruppa Beach Boy døde fredag av lungekreft. Han ble 51 år gammel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Wilson ble diagnosert med kreft på både lunger og hjerne høsten 1997, og dødsfallet kom ikke som en overraskelse på familien som var samlet ved sengen hans i Los Angeles, melder CNN.

 Beach Boy slo igjennom på sekstitallet med suksesser som «I Get Around», «Good Vibrations», «Help Me Rhonda» og «Surfin' U.S.A.». De ble representanter for ungdomskulturen på Amerikas vestkyst, og konkurrerte i perioder sterkt med selveste Beatles. Varemerket til Beach Boy var et liv uten bekymringer på stranda i California, sammen med pene jenter og et surfebrett. Ironisk nok så kunne ikke Carl Wilson surfe. Den eneste i gruppa som kunne surfe var kusinen Dennis Wilson.

 Beach Boy spilte lett og glad rock, men bak kulissene hadde gruppa mange interne spenninger. Mange av problemene var knyttet til brødrene Brian og Dennis Wilson, og deres forhold til faren og gruppens manager på sekstitallet. Brian Wilson fikk til slutt et nervøst sammenbrudd og forlot gruppa, mens Dennis Wilson døde i en dykkerulykke i 1983.

 Også Carl Wilson gikk lei av gruppens nostalgiske stil, og forlot bandet i 1981 for å skape en solokarriere. Han kom senere tilbake og spilte med Beach Boy til siste slutt.

 - Han var en sann slåsskjempe, sa familiens talsmann Alyson Dutch til CNN:
 - Selv om han fikk diagnosen i fjor, og gjennomgikk behandling i et år, så var han med hele sommeren på gruppens turné.

BEACH BOY:</B> Carl Dean Wilson (51) døde fredag av lungekreft.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer