Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Beach Boys sammen igjen

De tre gjenlevende medlemmene av det opprinnelige Beach Boys gjorde sin første offentlige opptreden sammen på ti år.

(Dagbladet.no): Brian Wilson, Mike Love og Al Jardine møttes i Los Angeles for å markere 40-årsjubileet til den legendariske Beach Boys-albumet «Pet Sounds», melder CNN.

Den historiske gjenforeningen skjer kun et halvår etter at Love saksøkte Wilson.

Love mente Wilson «skamløst utnyttet [Loves] sanger og Beach Boys-varemerket» på sin 2004-utgivelse «Smile».

Det er andre gang Love saksøker Wilson. Første gang skjedde på 1990-tallet da Love i større grad ønsket å krediteres som låtskriver på bandets gamle sanger.

Spiller sammen?

Jardine har også saksøkt sine tidligere bandmedlemmer. I 2001 saksøkte han dem for å ha utelukket ham fra konserter. I går dysset han ned problemene:

- Det oppstår problemer, men du løser dem over tid, sa han

- Det er bra å gjøre dette mens vi lever, la han til.

Fra venstre Al Jardine, Mike Love og Brian Wilson møtes på toppen av Capitol Records i Los Angeles for å feire 40-årsjubileet til både albumet «Pet Sounds» og singelen «Good Vibrations». Foto: SCANPIX / REUTERS
Fra venstre Al Jardine, Mike Love og Brian Wilson møtes på toppen av Capitol Records i Los Angeles for å feire 40-årsjubileet til både albumet «Pet Sounds» og singelen «Good Vibrations». Foto: SCANPIX / REUTERS Vis mer

På spørsmålet om de nå vil spille sammen igjen, svarte Wilson følgende:

- Det er en sjanse for det, ifølge BBC.

Roste Wilson

Love benyttet anledningen til å takke sine gamle bandmedlemmer, spesielt Wilson:

- Min fetter Brian Wilson ga oss dette fantastiske livet med sine utrolige evner, sa han ifølge CNN.

- Har dere begravet stridsøksa?

- Stridsøksa er her, sa Love leende, mens han pekte på ryggen sin.

Hedret brødrene

Wilsons to brødre Carl og Dennis utgjorde de siste to femdelene av Beach Boys slik det framsto på «Pet Sounds» fra 1966.

Dennis druknet i 1983 mens Carl døde av kreft i 1998, og Brian Wilson benyttet anledningen til å hedre de to i Hollywood i går.

Wilson, Love og Jardine stilte opp i Hollywood sammen med Bruce Johnston og David Marks, også de tidligere Beach Boys-medlemmer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling