Beach House briljerer, perfeksjoner og bergtar

For et band og for et usedvanlig uttrykk.

Beach House briljerer, perfeksjoner og bergtar
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Så har de gjort det igjen.

For to år siden slapp den fransk-amerikanske duoen Beach House en av de flotteste musikkutgivelsene som var å få det året, tredjeplata «Teen Dream» - og med «Bloom» har Victoria Legrand og Alex Scully laget et album som ligger tett på forgjengeren både i kvalitet og lydbilde.

Helhetlig sound Som «Teen Dream» er «Bloom» en plate det er vanskelig å plukke favoritter fra - både fordi man stadig tenker «nei, dette er den beste!», men også fordi lydbildet og låtstrukturene er såpass gjennomførte at det kan være vanskelig å feste seg ved hva som skiller de ulike låtene fra hverandre.

Det er et tveegget sverd, men på forunderlig vis klarer Legrand og Scully å lande på riktig side, og enkelt og greit fremstå som et band med et usedvanlig helhetlig uttrykk.

Bedagelig univers Med tette lag av lyse, klare gitarlinjer, svevende synthdiskant og rolig trommeprogrammering i en stor, klangfylt miks, skaper Beach House et herlig, bedagelig univers hvor stemningen i låtene veksler subtilt mellom livsglede, melankoli og rent velbehag.

Som både bandnavn, plate- og låttititler peker mot er det pent, vart, lyst og svevende, med Victoria Legrands luftige, smått kjønnsubestemmelige og akkurat litt hese stemme som prikken over i-en.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer