Beæring og minoritetsforakt

Vil de som støttet Fritt Ord for sin hylling av Monsen, nå kommer til forsvar av Linstad?

FIKK KRITIKK «Tildelingen av Fritt Ords pris til Nina Karin Monsen ble sterkt kritisert fra flere hold. Mer overraskende var kanskje de voldsomme støtteerklæringene pristildelingen fikk fra prominente skikkelser i alle deler av samfunnet», skriver artikkelforfatteren.

  Foto: Sara Johannessen / SCANPIX .
FIKK KRITIKK «Tildelingen av Fritt Ords pris til Nina Karin Monsen ble sterkt kritisert fra flere hold. Mer overraskende var kanskje de voldsomme støtteerklæringene pristildelingen fikk fra prominente skikkelser i alle deler av samfunnet», skriver artikkelforfatteren. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Trond Ali Linstad har med rette blitt kritisert for å si bl.a. at vi må være «kritiske til jøder i verden, når det gjelder den innflytelsen de har». Få ønsker å kneble Lindstad, men at han har blitt innstilt til Kongens fortjenstmedalje i sølv er blitt møtt med mye protest.

Uten at jeg på noen måte vil forsvare Linstad eller tildelingen av medaljen, er det likevel viktig å være klar over at uttalelsene hans slett ikke er blant de verste av hva som er blitt sagt om minoriteter i Norge de siste åra.

Her er noen klipp fra en bestselgende norsk bok fra 2009: Jøder er noe annet enn «normale mennesker». De er «medfødt uføre». Jøders levesett er «kaosskapende» og «inhumant». Ute i et spesielt politisk ærend», har jøder gått i allianse med «utro, pedofile, kriminelle, prostituerte, rusmisbrukere, korrupte, enslige, humanetikere, kommunister, sosialister, sosialdemokrater, samboere» i en universell kamp mot «åndelige verdier, mening, sannhet og god moral». Takket være «demoniske» jødevennlige lover, lever vi nå i et samfunn preget av «løgnen og ondskapen».

Dette er alle sitater hentet fra Nina Karin Monsens bok Kampen om ekteskapet. For å understreke parallellene, har jeg bare byttet ut «homofile» og «homofili» med «jøder» og «jødedom». Dette minoritetshatet som på alle måter overgår Lindstads jødekritiske konspirasjonsteorier, ble definert av Fritt Ord som «gjennomreflekterte og uavhengige bidrag til en friere offentlig debatt.» Hun fikk derfor Fritt Ords Pris med den eksplisitte begrunnelsen at hun «gir en stemme til de mange som har vondt for å komme til orde» i debatten om homofiles rettigheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer