Beatles - nå også kjappest

The Beatles selger plater raskest i verden. De gamle er fortsatt eldst, og på fredag skal Sir Paul hedre John Lennons dødsdag med det de gjorde best. Lage musikk.

Fab Four har satt offisiell verdensrekord i antall solgte plater på ei uke. Den første uka i butikkene solgte samlealbumet «1» 3,6 millioner eksemplarer. Dermed knuste gamlegutta fra Liverpool unggutta N'Syncs gamle rekord på 2,4 millioner solgte plater. Det hele tretti år etter at John, Paul, George og Ringo gikk hver sin vei.

The Beatles er overrasket, men griner selvfølgelig ikke over nye salgsrekorder. 3,6 millioner på første uka og 12 millioner solgt totalt er status etter tre ukers salg.

- Dette overgår alle forventninger. Og andre uka var til og med bedre enn den første. Det er galskap, sier Beatles' talsmann Geoff Baker til CBS News.

Kampen mot Eagles

Samlealbumet «1» lever for øyeblikket opp til navnet i 28 land. Samlingens tittel spiller på at den kun inneholder nummer en singler fra The Beatles fantastiske karriere. Dem ble det 27 stykker av. Nå er Liverpool-bandet på vei mot nye høyder. Kanskje setter de verdensrekord for antall solgte samlealbum. Kampen her går mot The Eagles' 26 millioner solgte kopier av «The Eagles Greatest Hits»

- Salget går igjennom taket. Og det kommer ikke til å stoppe her, mener Geoff Baker.

Paul hedrer John

Bare tre av de fire Beatles gutta er i live. I morgen er det 20 år siden John Lennon ble drept i New York. Paul McCartney vil hedre sin venn og medkomponist på dødsdagen med å skrive musikk.

- Fredag skal jeg gjøre det vi alltid likte å gjøre best sammen. Å skape musikk, sier Paul McCartney ifølge NTB.

Paul vil minne sin venn med kjærlighet, og tror kompisen ville vært fornøyd med at «1» selger til rekorder.

- Jeg vet at han ville synes det var spennende at vi har gått til topps i 28 land.

HEDRER JOHN PÅ <B>DØDSDAGEN:</B> Paul McCartney vil hedre medkomponist og venn med det de likte best å gjøre sammen. Å lage musikk.
NYE REKORDER:</B> The Beatles har fortsatt godt grep om fansen. Samlealbumet «1» solgte 3,6 millioner eksemplarer på ei uke.