Beatles-show til Ole Blues

Beatles-produsenten sir George Martin kommer til Bergen under årets Ole Blues-festival for å fortelle historien om hvordan det legendariske «Sgt. Pepper»-albumet ble til.

Martins multimediashow fredag 28. april er basert på produksjonen av «Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band», og inneholder film og musikk om The Beatles og sekstitallet. Showet har unike videoinnslag med Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr og Phil Collins.

Superprodusent

Martin kalles den femte beatle, og det var han som ga The Beatles platekontrakt og produserte alle platene deres. Han har også stått bak platene til artister som Elton John, Sting, Dire Straits, Kenny Rogers og Celine Dion. I 1997 produserte han Elton Johns hyllest til prinsesse Diana, «Candle In The Wind», tidenes mest solgte singel.

- Vi er stolte over å kunne presentere George Martin under årets festival. Vi har jobbet i to år med å få til dette, sier Gisle Johnsen. Han sitter i festivalstyret og er ellers studierektor ved Norsk Musikkråd i Hordaland. Ole Blues-festivalen har skiftet navn til Bergen Music Fest, men på folkemunne kalles den fortsatt Ole Blues.

Seminarer

- Siden 1996 har vi parallelt med festivalen arrangert seminarer. I år skal vi fokusere på lydproduksjon, og der er jo Martin en av de aller største, sier Johnsen. Bare 600 billetter legges ut for salg til Martins seanse.

Festivalen har store navn som Gary Moore, Buddy Guy og Robert Plant på plakaten. Billettene til Joe Cockers konsert ble revet bort i løpet av tre timer da de ble lagt ut for salg lørdag.

Festivalen arrangeres i tidsrommet 26. april til 1. mai.