Beatles-skattkiste fylt med vinyl, nostalgi og monolyd

Dette er versjonene gruppa selv likte best.

THE FAB FOUR: The Beatles var fra starten best kjent for sine hitlåter, men snart skulle de bli konseptalbumets store innovatører. Fra venstre Paul McCartney, George Harrison og John Lennon, bakerst Ringo Starr på trommer.
THE FAB FOUR: The Beatles var fra starten best kjent for sine hitlåter, men snart skulle de bli konseptalbumets store innovatører. Fra venstre Paul McCartney, George Harrison og John Lennon, bakerst Ringo Starr på trommer. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Noen vil kalle det galskap. Andre vil bli hensatt i ekstase. Det nyeste produktet i serien av nostalgiske, lyddyrkende, nøyaktig utførte forsøk på å gjenskape rockens storhetstid er en diger, hvit boks med tittelen «The Beatles in mono», i svart skrift. Pluss et grønt eple.

Inni boksen fins replikaer av 14 Beatles-LP?er, produsert i 180 grams vinyl, med hver sang gjenskapt av prisbelønnede eksperter som har utført et lydmessig filigransarbeid.

Storhetstida Dette prosjektet er selvsagt satt i gang for å tjene penger. Platebransjen er i ferd med å lide dinosaurdøden. Selvfølgelig forsøker den å presse sin glamorøse storhetstid til siste sitrondråpe.

Men det må være mer enn grådighet som ligger bak slike prosjekter. Noen må være oppriktig opptatt av de kunstneriske triumfene som ligger bak fordums uttrykk, idealister som legger hele sin sjel, lidenskap og audiofile know how i disse produktene.

Albumets død Musikeren Knut Schreiner skrev 27. september en artikkel i Dagbladet med tittelen: «2014: Året albumet døde.» Poenget er kortfattet at dagens artister av forskjellige grunner satser på enkeltsanger, ikke på sammenhengende låtsamlinger eller konseptalbum. Noe av årsaken er selvsagt måten man lytter til musikk på. Man streamer en og en favorittlåt fra nettsteder, folk kjøper rett og slett ikke album.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer