A-LAG:  Sir Paul McCartney opptrer med band på nye Cavern Club i Liverpool i 1999. Blant bandmedlemmene:  Pink Floyd's Dave Gilmour til venstre. Arkivfoto: Denis O'Regan, AP/NTB Scanpix.
A-LAG: Sir Paul McCartney opptrer med band på nye Cavern Club i Liverpool i 1999. Blant bandmedlemmene: Pink Floyd's Dave Gilmour til venstre. Arkivfoto: Denis O'Regan, AP/NTB Scanpix.Vis mer

- Beatles startet ikke på Hard Rock Cafe

Cavern Cavern-klubbeiere vil stoppe navnebruk i Boston og Las Vegas.

Det gjenreiste utestedet Cavern Club i Liverpool akter å gå til rettssak mot Hard Rock Cafe-kjedens bruk av navnet sitt.

Hard Rock fikk i 1994 tillatelse til å selge produkter og åpne utesteder kalt nettopp «Cavern Club» i USA.

I dag driver kjeden ifølge The Guardian to Cavern-oppkalte steder i USA, et biljardsted i Boston og et temarom i Las Vegas.

- Om noen tiår kan unger forvirres til å tro at gutta som endret verden fra en kjellerbar i Liverpool, i stedet startet det hele på en Hard Rock, sier Cavern Club-sjef Dave Jones i et intervju med Liverpool Echo.


Beatles x 292 - Beatles spilte på Cavern 292 ganger, og ikke en eneste gang på en biljardbar i Boston, utdyper Jones.

Nå akter eierne av Liverpool-klubben å be amerikansk rett om å trekke tilbake tillatelsen gitt Hard Rock-kjeden i 1994.

Det er ikke første gang Jones prøver seg: men i 2011 ble forsøket avslått.

Dagens engelske Cavern Club er heller ikke originalen fra tidlig 1960-tall: Den ble revet på 70-tallet og erstattet med en parkeringsplass, før klubben ble gjenreist av Jones' selskap Cavern City Tours - der Julian Lennons søster Julia Baird er inne på styresiden.

Paul McCartney har opptrådt på «nye» Cavern Club, som besøkes av et milliontall Beatles-turister årlig.

(NTB).