Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Beatles til salgs

PÅ VEI TIL ABBEY ROAD/LONDON (Dagbladet): 30 år etter at de fire store takket for følget herjer fortsatt Beatles-feberen. Ikke minst i Storbritannia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den siste uka har avisene her vært stinne av Beatles-relatert stoff. The Sunday Telegraph hadde et eget magasin viet bandet.

Bakgrunnen er sjølsagt at de tre gjenlevende pluss Yoko Ono kommer med den første Beatles-biografien nedskrevet av aktørene George, Paul og Ringo, med innspill fra enkefru Lennon.

Boka er foreløpig forhåndsbestilt i 1,5 millioner eksemplarer, og utgiverne har store planer om å oversette den til kinesisk med et førsteopplag der på rundt 20 millioner.

I går var vi på vei opp til Abbey Road i London for å sjekke ut det berømte gangfeltet (igjen), en turistattraksjon. Spesielt japanere elsker å bli kjørt til denne gata, ta av seg på føttene, stoppe trafikken og la seg avbilde. Vi kom i første omgang ikke helt opp grunnet T-banestopp. Men hva gjør det, vi har vært der før. Så vi slappet av med å lese kveldsavisa der det også sto om The Beatles fra Stoke, unnskyld Liverpool.

Forfatteren Colin Larkin er igjen ute med en oppdatert utgave av «All-time Top 100 albums». Larkin har basert lista på svar fra 200 000 personer. Her er de åtte første på lista:

1. «Revolver» - The Beatles

2. «The Bends» - Radiohead

3. «Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band» - The Beatles

4. «OK Computer» - Radiohead

5. «The White Album» - The Beatles

6. «Automatic For The People» - R.E.M.

7. «Blood on the Tracks» - Bob Dylan

8. «Abbey Road» - The Beatles

PS I LOVE YOU: George Harrison mistet, ifølge seg selv, rockdyden under den berømte Hamburg-turen i 1960, mens de andre i bandet bivånet seansen:

- Heldigvis holdt de kjeft under selve akten, men de applauderte og gratulerte etterpå, skriver George i boka «The Beatles Anthology» (Cassell & co.), som utkommer 5. oktober.