BEATLES ANNO 1961: Paul, John, Pete og George. I helga kommer Pete Best på Beatles-festival til Beitostølen.
BEATLES ANNO 1961: Paul, John, Pete og George. I helga kommer Pete Best på Beatles-festival til Beitostølen.Vis mer

Beatles-trommisen Pete Best kommer til Beitostølen

Wandrups utvalgte: Måtte vike for Ringo etter to års konsertliv i Liverpool og Hamburg.

FESTIVAL: Foruten John, Paul, George og Ringo er Pete Best det nærmeste du kommer en ekte beatle. I helga kommer han med sitt eget band til den årlige Beatles-festivalenBeitostølen. Han er fortsatt i full sving med trommestikkene. Bandet hans spiller tidlig Beatles-materiale, og i samtale med Dag Inge Fjell vil han fortelle om sitt liv som beatle.

Best var med da Beatles tok «eksamen» i rock under sine tre sagnomsuste reiser til Tyskland, der de spilte for livet på klubber i Hamburg, blant annet Kaiserkeller og Top Ten Club. Han spilte også mer enn 200 konserter med Beatles i Cavern i Liverpool, før han ble erstattet av Richard Starkey alias Ringo Starr.

Beatles-festivalen varer fra fredag til søndag. Foruten Pete Best kommer Gary Owen fra New York, kjent som «den levende Beatles-jukeboksen», Beatles-koret fra Drøbak med sine overraskende arrangementer, Yan Friis og Finn Bjelke. Det blir filmframvisning, platemesse og utvilsomt store doser mimring og tilbakeskuende samtale rundt bordene.

Men hovedattraksjonen blir den legendariske Pete Best, som nå stiller med grå hårmanke og sjarmørbart. Han skal i sin tid ha vært den mest populære blant jentene av de fire, men det var ikke nødvendigvis derfor han fikk sparken.