Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Beauty and the beats

DJ Tuva Tuv er jente i hip hop-land, og blir kalt «Norges vakreste DJ».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeg hadde bestemt meg for at dette ikke skulle handle om kjønn. Jeg skulle ikke spørre DJ Tuva Tuv (23) om hvordan det er å være jente i hiphopmiljøet. Vi skulle snakke om musikk, rappere, klubb, god stemning. Om at Tuva liker både Jay-Z, Living Legends og Tungtvann. Slik jeg gjør med andre DJer. Det at hun tilfeldigvis har pupper burde ikke utgjøre noen forskjell. De er jo ikke så store at hun ikke klarer å bytte plater.

Derfor skal vi snakke om at Tuva skal spille hiphopskiver hver mandag på Living Room i Oslo. På Living Room spilles det vanligvis house for pent kledd vestkantungdom. Tuva drar som regel aldri lengre vest enn Nasjonaltheateret.

- Hvis jeg ikke skal på Saga kino, da.

Tuva er blid, usminket og vakker. Jeg skulle jo ikke nevne at hun blir kalt «Norges vakreste DJ». Jeg syntes det ble for dumt. Vi skulle snakke om hiphop, ikke om uoffisielle, overflatiske kåringer. Men hun har en utstråling, den gløden, du vet. A pinkish hew , som George i Seinfeld ville ha sagt. Hun er rett og slett veldig pen. Ja, kanskje Norges vakreste DJ, altså.

Men - vi skulle jo snakke om hvor bra hiphop-mandagene blir.

- Jeg skal spille det jeg selv ville ha dansa til. Folk vil jo drikke, danse, ha det gøy.

- Blir det mye dansing?

- Tja, hvis folk sitter og nikker med hodet, tar jeg det som et tegn på entusiasme også. Det er mest jentene som danser. Også de fulleste gutta. De står og veiver med armene.

Til slutt blir det female bonding likevel. Det var ikke til å unngå.

- Noen tror virkelig ikke på at jenter kan ha en genuin interesse for hiphop. At vi driver på med det for å oppnå noe, liksom, sukker Tuva.

- Hvordan da?

- For eksempel hvis jeg og noen jenter skal opptre med en break-act på en konsert, og vi henger ut backstage...

- Ja?

- Så er det liksom sånn: «Hvem er dere her for å suge?»

- Herregud.

- Men det har sine fordeler å være jente noen ganger...

- Selvfølgelig. Det har jeg også erfaringer med.

- Hvis jeg smiler pent for eksempel, så bærer guttene de tunge platebaggene for meg.

Se og hør DJ Tuva Tuv på Living Room i Oslo hver mandag.

KVINNELIG SJARM: DJ Tuva Tuv er kanskje Norges vakreste DJ. Men det var jo ikke det vi skulle snakke om. Vi skulle snakke om hip hop.
Hele Norges coronakart