Beck - igjen

Svensk detektivhelt - nå med hjerteproblemer.

Nærmest uslitelige Martin Beck, som i sin tid ble skapt av forfatterparet Sjöwall og Wahlöö, har fått et nytt liv som tv- og filmhelt i Peter Habers skikkelse. Hvorfor de lager kostbare kinofilmer av historiene er en gåte, kriminalsaker av denne sorten er et format som passer best på tv.

Tre kvinner med vansirede ansikter blir funnet døde forskjellige steder i Stockholm, og Beck og hans medhjelpere settes i høyeste beredskap for å finne morderen. Han har som vanlig støtte av barskingen Gunvald Larsson (Mikael Persbrandt), som tar på løsbart og går «undercover» i et lugubert miljø.

Verre er det at Beck selv sliter med hjerteproblemer, og må ty til nitroglyserin både titt og ofte i løpet av etterforskningen. Den varer for øvrig lenge: Filmen klokker inn på 1 time og 45 minutter, uten at handlingen på noen måte forsvarer lengden. Stikkordene er aids og et grådig legemiddelfirma, men ledetrådene er så opplagte at man får lyst til å rope «Skjønner dere ingenting?» når svenskene fomler av gårde i tregt tempo.

Du kan like gjerne bli hjemme og se på «Politiagentene».