Beck + Flaming Lips er dynamitt

KONSERT: NEW YORK (Dagbladet): Kjære Beck, kjære plateselskap og kjære konsertarrangører: Vær så snill å få denne eksplosive konsertpakka til Norge! Folkene bak to av årets beste plater - «Sea Change» og «Yoshimi Battles the Pink Robots» - sammen. En treakter som nesten er for god til å være sann.

Flaming Lips åpnet halloweenkvelden i det loslitte teateret på Upper West Side med 40 minutters massiv og melodiøs symfopønk, teaterblod og dyrekostymer. Seremonimester Wayne Coyne og resten av Oklahoma-bandet er stadig skremmende bra med sitt overstyrte og overveldende trøkk, sist sett på den legendariske Vaskeriet-konserten under Quart i 2000.

Etter en drøy halvtimes pause kom Beck ut på scenen alene, satte seg på en barkrakk og spilte en beroligende «Guess I'm Doing Fine» fra årets skjønne «Sea Change»-album, etterfulgt av en svært Dylansk «Lazy Flies» fra «Mutations».

Høydepunktet i det femlåters kassegitarsettet - inkludert en Flaming Lips-cover - var en inderlig, intens og kraftfull «Sunday Sun», hvor Beck strakte stemmen til sitt såreste ytterpunkt.

Og så eksploderte det. Beck og Flaming Lips er en drømmesandwich verden ikke har sett maken til siden 1966. Beck og Flaming Lips er et Bob Dylan & The Band for det 21. århundre.

Det ble en nesten halvannen time lang hitparade fra hele Beck-karrieren. Lekent, lett psykedelisk og usedvanlig funky, og fullt på høyde med fjorårets fest på Quart.

Høydepunktene var mange og varierte, fra lavmælt visepop til groovy hip hop. Innledningsvis skapte Flaming Beck sterke countryvibber med «The Golden Age» og «Lord Only Knows» . Vi fikk nydelig deppepsykedelia med ferske «It's All In Your Mind» . Gjennombruddslåta «Loser» ble tilegnet Jam Master Jay fra Run DMC, som ble skutt i New York natta i forveien. «Where It's At» var en fest i seg selv, og da showet sluttet med en ellevill «Devil's Haircut» , var det bare å famle etter repriseknappen. For en gøyal kveld.

STORT: Beck og Flaming Lips har slått seg sammen.