Beck + Flaming Lips er dynamitt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: NEW YORK (Dagbladet): Kjære Beck, kjære plateselskap og kjære konsertarrangører: Vær så snill å få denne eksplosive konsertpakka til Norge! Folkene bak to av årets beste plater - «Sea Change» og «Yoshimi Battles the Pink Robots» - sammen. En treakter som nesten er for god til å være sann.

Flaming Lips åpnet halloweenkvelden i det loslitte teateret på Upper West Side med 40 minutters massiv og melodiøs symfopønk, teaterblod og dyrekostymer. Seremonimester Wayne Coyne og resten av Oklahoma-bandet er stadig skremmende bra med sitt overstyrte og overveldende trøkk, sist sett på den legendariske Vaskeriet-konserten under Quart i 2000.

Etter en drøy halvtimes pause kom Beck ut på scenen alene, satte seg på en barkrakk og spilte en beroligende «Guess I'm Doing Fine» fra årets skjønne «Sea Change»-album, etterfulgt av en svært Dylansk «Lazy Flies» fra «Mutations».

Høydepunktet i det femlåters kassegitarsettet - inkludert en Flaming Lips-cover - var en inderlig, intens og kraftfull «Sunday Sun», hvor Beck strakte stemmen til sitt såreste ytterpunkt.

Og så eksploderte det. Beck og Flaming Lips er en drømmesandwich verden ikke har sett maken til siden 1966. Beck og Flaming Lips er et Bob Dylan & The Band for det 21. århundre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer