Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Beck inntar T-banen

For ikke lenge siden valset Martin Beck opp med barneprostitusjon på Internett. Nå foregår drapene på T-banen, og politiinspektøren trer inn i en nattsvart tunnel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bokstavelig talt. Mordene som skaker opp alle stockholmere, skjer i stummende mørke på forskjellige stasjoner i et intrikat og vidtfavnende T-banenett. De er utført av fiender som ikke synes, og som vi skal se lever de hemmelige liv og har meldt seg ut av samfunnet.

Lars von Triers medregissør i «Riket»-serien, Morten Arnfred, har denne gang ansvaret for å presentere flokene. Det gjør han helt greit. Intrigen er fortsatt tidsriktig moderne; kjapt, proft og røft presentert. Den usynlige bande opererer med kodeord fra Internett, skakkjørte og fremmedgjorte ungdommer i en kald verden. Peter Haber er god nok som den seriøse, stressede krimhelten, uavlatelig i småkrangel med sjefene og kjæresten, kollegaen Klingström (Stina Rautelin). Til alt hell har politimannen Gunvald (Mikael Persbrandt) roet seg noe siden den forrige Beck-filmen. Kurant underholdning alt sammen, uten at man et øyeblikk blir berørt. Ute av øye, ute av sinn.

Liv Jørgensen

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!