Beck til Øya

Øyafestivalledelsen jubler over endelig å ha fått sin store helt på plass i Middelalderparken i august.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Vi har prøvd å få tak i ham i seks år. Hver eneste sommer. Nå er vi utrolig glade for at han endelig er klar, sier pressetalsmann Jonas Prangerød i Øyafestivalen.

Beck Hansen har ikke spilt i Oslo siden 2000 (da han satte ponchoen på motekartet i Norge), men han var på plass på Quart-festivalen sommeren 2001. Den norsk-svenske etterkommeren reiser til Oslo rett fra to konserter i Danmark.

Kostbar booking

Beck Hansen slo igjennom med albumet «Mellow Gold» og singelen «Loser» i 1994 - en sjangermiks av grønsj, hip hop og folkrock som var banebrytende da den kom ut. Han har alltid gått egne veier og har på sett og vis hatt to parallelle musikkarrierer gående. Den ene mer tilgjengelig og pop-basert, den andre akustisk og folk-inspirert.

Etter kritikerroste og lavmælte «Sea Change» fra 2002, returnerte Beck til lydbildet fra den samplebaserte og Beastie Boys-inspirerte «Odelay» fra 1996, med fjorårets «Guero», som ble belønnet med terningkast fire av Dagbladets anmelder Sigrid Hvidsten. Det er med utgangspunkt i låter fra denne plata Beck stiller med fullt band på Engascenen lørdag 12. august.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer