Beck til Øya

Øyafestivalledelsen jubler over endelig å ha fått sin store helt på plass i Middelalderparken i august.

-  Vi har prøvd å få tak i ham i seks år. Hver eneste sommer. Nå er vi utrolig glade for at han endelig er klar, sier pressetalsmann Jonas Prangerød i Øyafestivalen.

Beck Hansen har ikke spilt i Oslo siden 2000 (da han satte ponchoen på motekartet i Norge), men han var på plass på Quart-festivalen sommeren 2001. Den norsk-svenske etterkommeren reiser til Oslo rett fra to konserter i Danmark.

Kostbar booking

Beck Hansen slo igjennom med albumet «Mellow Gold» og singelen «Loser» i 1994 - en sjangermiks av grønsj, hip hop og folkrock som var banebrytende da den kom ut. Han har alltid gått egne veier og har på sett og vis hatt to parallelle musikkarrierer gående. Den ene mer tilgjengelig og pop-basert, den andre akustisk og folk-inspirert.

Etter kritikerroste og lavmælte «Sea Change» fra 2002, returnerte Beck til lydbildet fra den samplebaserte og Beastie Boys-inspirerte «Odelay» fra 1996, med fjorårets «Guero», som ble belønnet med terningkast fire av Dagbladets anmelder Sigrid Hvidsten. Det er med utgangspunkt i låter fra denne plata Beck stiller med fullt band på Engascenen lørdag 12. august.

-  Er det en kostbar booking?

-  Ja. Vi har lagt lista litt høyere i år, og fikk jo også bekreftet Morissey tidligere i uka. Men vi har hele tida holdt på indie-profilen. Der passer jo Beck godt inn, selv om han er en veldig populær artist.

Dagsbilletter

 KULTFAVORITT: Indiehelt og moteikon Beck Hansen (35) står på scenen i Oslo 12. august. Foto: AUTUMN DE WILDE/UNIVERSAL MUSIC
KULTFAVORITT: Indiehelt og moteikon Beck Hansen (35) står på scenen i Oslo 12. august. Foto: AUTUMN DE WILDE/UNIVERSAL MUSIC Vis mer

Prangerød opplyser at festivalen har solgt flere tredagerspass enn noensinne, men vil ikke røpe noen tall. Dagsbilletter legges ut for salg førstkommende onsdag.

-  Hvorfor sa Beck endelig ja til å komme?

-  Internasjonale agenter ser gjerne på hvilke artister festivalen har hatt før. Vårt internasjonale program har vært veldig sterkt tidligere år, dermed er arbeidet med å få inn nye store artister gradvis blitt lettere, sier Prangerød.

Hvem kan toppe Beck? Hvilken artist håper du på til festivalsommeren?