BORIS IGJEN: Wimbledon er i gang igjen, og foruten alt det spennende som skjer på de forskjellige banen, er det også store diskusjoner rundt Boris Beckers nylig utgitt bok om sine mange triumfer på Center Court. Bildet viser Beckers seier i Wimbledon i 1985, Han ble den første useedede spillere til å vinne denne prestisjefulle turneringen i London og han var også den første tyske tennisspilleren som løftet den store Wimbledon-trofeet. Foto: Ap/NTB Scanpix
BORIS IGJEN: Wimbledon er i gang igjen, og foruten alt det spennende som skjer på de forskjellige banen, er det også store diskusjoner rundt Boris Beckers nylig utgitt bok om sine mange triumfer på Center Court. Bildet viser Beckers seier i Wimbledon i 1985, Han ble den første useedede spillere til å vinne denne prestisjefulle turneringen i London og han var også den første tyske tennisspilleren som løftet den store Wimbledon-trofeet. Foto: Ap/NTB ScanpixVis mer

Beckers hyllest til Wimbledon skaper store diskusjoner

Thomas Marco Blatt om bruduljene på Centre Court.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

I går startet årets Wimbledon-turnering i London som skal pågå i to strake uker. En av turneringens gamle profiler, Boris Becker, er ute med en hommage til Wimbledon og den skaper store diskusjoner.

Mars, 1985. I første runde av Milano innendørs, møter John McEnroe en 17 år gammel tysk tennisspiller, som satser profesjonelt mot foreldrenes vilje.

17-åringen spiller aggressivt og er ikke mer beskjeden enn at han sutrer og klager på dommerne. McEnroe vinner matchen 6-4, 6- 3 og i sedvanlig stil slenger han litt med leppa og spør 17-åringen: «Hvorfor vinner du ikke noe før du begynner å klage?»

«Wunderkind»

Fire måneder senere står den 17 år gamle tenåringen på Centre Court i Wimbledon. Det er finale, og han har to matchballer i fjerde sett. Første matchball ender i en dobbeltfeil. 17-åringen er så nervøs at han ber en stille bønn til Gud, før han server til Kevin Currens backhand. Currens retur havner i nettet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn