Bedrag på søndag

En mann tusler ut på gata en hustrig søndag i Queens, New York, bare for å bli overfalt av en kvinne som gjenkjenner ham som en filmregissør hun en gang traff. Slik er utgangspunktet i en strålende spilt film.

Det er David Suchet («Poirot») og Lisa Harrow som setter hverandre stevne i bakgatene - helt uten glamour, men med en original vri på mann møter kvinne-temaet.

De er verken unge eller vakre i ukebladbetydningen av ordet. Han er en tidligere IBM-ansatt, nå henvist til et herberge for hjemløse menn. Hun er en skilt, arbeidsløs skuespiller med en merkelig eks-mann og et barn.

Spørsmålet er om hun virkelig har tatt feil av mannen eller om hun spiller, der de braker sammen over respatexbord og på gulvet. I alle fall spiller han med.

De to får en broket dag sammen, hvor de vekselsvis forteller hverandre sannheter og agerer, de både beskytter seg selv og blottlegger hverandre. Innimellom får vi glimt av beboerne på herberget og deres trasking i Queens denne søndagen - en dag lik alle andre, når du ikke har noe sted å gå på mandag.

Suchet og Harrow spiller aldeles nydelig i en uforutsigbar film full av atmosfære - både i bildene og i skildringen av to mennesker med mye innsikt, men lite håp. Det er medrivende og ektefølt. Ikke muntert. Til gjengjeld hugger den tak i deg, denne lille filmen.
Liv Jørgensen