Bedrager stjal identiteten til festivaltopp: - Ekkelt

Frustrerte folk dukket opp på festivalkontoret og spurte etter meg, sier akkrediteringssjef Harald Christiansen.

UTSOLGT: Pågangen fra folk som vil til utsolgte Palmesus i Kristiansand gjør at mange blir svindlet med falske billetter. Foto: Palmesus
UTSOLGT: Pågangen fra folk som vil til utsolgte Palmesus i Kristiansand gjør at mange blir svindlet med falske billetter. Foto: Palmesus Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En straffesak som gikk i Aust-Agder tingrett tidligere i januar, kaster lys over en spesiell bedragerisak.

Dagbladet skrev forrige uke om straffesaken mot en mannlig seriebedrager i 20-åra, som i fjor herjet med festival- og konsertlystne nordmenn på Vipps, og lurte rundt 60 personer. Flesteparten ble lovet falske billetter til Palmesusfestivalen.

Nå viser det seg at en kvinne bosatt på Sørlandet også bedrev svindel med falske Palmesus-billetter våren og sommeren 2018, og det gjorde hun blant annet ved å stjele identiteten til en av sjefene på festivalen, ifølge dommen.

Opprettet falsk konto

Bedrageren er i 30-åra og ble i midten av januar dømt til 145 dager i fengsel, hvorav 45 er betinget, for en rekke tilfeller av bedrageri og flere identitetstyverier.

Akkrediteringssjefen til Palmesus, Harald Christiansen, forteller Dagbladet at han tidlig under Palmesus-uka i juli i fjor ble gjort oppmerksom på at noe ikke stemte. Det viste seg at den dømte sørlandskvinnen på et tidspunkt hadde opprettet en yahoo-mailadresse i hans navn.

I dommen forklares det hvordan hun brukte navnet til Christiansen til å bedra folk som ville til Kristiansand og den utsolgte Palmesusfestivalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer