Bedrageriets omkostninger

Filosofisk om kjærlighet og utroskap, valg og vegring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Romanen til den tidligere redaktøren av Bonniers Litterære Magasin, Theodor Kallifatides, gransker troløshetens omkostninger. Kjærlighet og forelskelse dissekeres, og retten til ikke å velge mellom dem man elsker, forfektes. «Heller reder jeg mitt bo på min vegrings smale søyle,» som hovedpersonen Laki uttrykker det. Lakis dilemma er at han elsker to kvinner. Den ene er han gift med, den andre er hans elskerinne. Valget mellom dem er like umulig som det er nødvendig. Dobbelttilværelsen tærer på dem alle. Ikke minst fordi det er et barn med i bildet. Da vi møter Laki sitter han i selvvalgt isolasjon på tredje uka, og skal ta et valg. Han forteller om kvinnene, rekapitulerer tidligere kjærlighetserfaringer, filosoferer over kjærlighetens nivåer, og over forelskelsens frigjørende og ødeleggende krefter.

Filosof

Kallifatides kom til Sverige fra Hellas i 1964 og har siden skrevet over tjue bøker. Han er doktor i filosofi og bruker både Platon, Spinoza og Kierkegaard når kjærlighetsrelasjonene i årets bok utforskes. Språket er renskåret og tanken klar. Den eksistensielle tematikken favner vidt og tidvis glimtes det til med en overraskende humor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer