Bedre boligpolitikk

Fortsatt økt skatt og flere reguleringer gir ikke noe bidrag til flere boliger

LØSNINGEN: Det eneste som kan løse boligmangel er å bygge flere boliger, skriver Michael Tetzschner. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
LØSNINGEN: Det eneste som kan løse boligmangel er å bygge flere boliger, skriver Michael Tetzschner. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vi blir stadig flere. Det bygges for tiden ca. 10 000 boliger for lite hvert år. I tillegg er den en intern flytting i Norge i retning av tettstedene. Det er derfor flere som vil ha bolig enn det er boliger i markedet, og da presses prisene opp. Arbeiderpartiet har på noen områder lært av tidligere feil, men fortsatt økt skatt og flere reguleringer gir ikke noe bidrag til flere boliger.

For å få bygget flere boliger må det handles på flere nivåer. På det statlige nivå må bruken av innsigelser koordineres og begrenses. Lokale og regionale boligprosjekter må utløse statlige investeringer i infrastruktur, og vi må bygge effektive toglinjer og veiløsninger i pressområdene. Går tog og bane oftere og fortere, og blir veiene bedre, kan man bosette seg lenger unna jobb.

Framstillingen fra Arbeiderpartiet av trege kommuner som største hinder er for det meste urettferdig og feilaktig. Det er vanskelig å regulere titusener av nye boliger uten at det investeres i vei og bane. Staten må derfor bidra med minst 50 prosent til samferdselsinvesteringene i storbyene. En avtale om utbygging og infrastruktur vil gi kommunene visshet om at staten ikke kan hale ut lokale utbyggingsprosesser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer