Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Bedre enn ABBA

The Hives spiller på Norwegian Wood i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NORWEGIAN WOOD (Dagbladet.no): - Vi er Skandinavias største band. Ok, ABBA selger kanskje fortsatt flere skiver, men vi er bedre!

Det er ingenting å si på selvsikkerheten til de dresskledte punkrockerne i The Hives. Så har de da også varmet opp for Rolling Stones i København og blitt hypet i de engelske musikkmagasinenen NME og Q.

The Hives ble dannet i 1993 i en liten småby i Sverige av 5 tenåringer. Bandnavnet betyr kort og godt utslett på norsk, og var godt gjennomtenkt.

- Vel, hvis vi hadde vært litt bedre i engelsk på den tida, hadde vi nok valgt en litt farligere sykdom. Men en sykdom måtte det være, forteller gitaristen Nicholaus Arsons.

Bandet vil gjerne være farlig. Det siste albumet kom i juni 2004 og ble kalt \'Tyrannosaurus Hives\'.

- Vi tok det største og skumleste vi kunne tenke oss og forbedret \'Rex\'-delen, sier Arsons.

Fet kontrakt

Plata fikk gode kritikker, men enkelte hevdet at bandet var farligere før de underskrev en 100 millioners kontrakt med Universal i 2003.

GIR ALT: The Hives er kjent for å gi alt på scenen. Alle foto: SCANPIX
GIR ALT: The Hives er kjent for å gi alt på scenen. Alle foto: SCANPIX Vis mer

Uansett har bandet mange fans på plass i Frognerbadet i dag. Andre Hives-fans i Norge må nok belage seg på litt venting dersom de ikke får med seg dagens opptredenen på Norwegian Wood. En ny plate er planlagt, men gutta vet ennå ikke når den kommer.

- Nei, vi øver. Vi brainstormer, men vi vet ikke når den neste skiva kommer. Men en ting er sikkert, Mr. Fitzsimmons er med oss denne gangen også, sier en mystisk Dr. Matt Destruction på bass.

Fitzsimmons er bandets muse, et slags fantom som gir dem ideer og inspirasjon til nye låter, og har vært med bandet helt fra starten.

- Ansvar

- Men nå tar vi mer ansvar. Vi er blitt eldre. Fitzsimmons kommer med ideer, og vi mekker dem sammen. Han leverer legoklosser av gull, og vi bygger dem sammen til et slott av edelsteiner, fortsetter en alvorlig Arsons.

Forhåpentligvis liker Herr Fitzsimmons Norge like godt som bandet selv.

- Den første spillejobben vi hadde her, var på Last Train i Oslo, og den siste var på Quart-festivalen i fjor. Vi gleder oss til i kveld. Norske fans er mycket bra, er bandet enige om. Og dressene har de på seg av respekt for fansen, musikken - og kroppene sine.

KARISMATISK:</B> The Hives-vokalist Howlin\' Pelle Almquist er en karismatisk frontfigur.
PENE I TØYET:</B> Du kan mene hva du vil om The Hives, men pent kledd er de i hvert fall.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!