Bedre enn Hollywood

FREDRIKSTAD (Dagbladet): Harald Zwart og a-ha landet i helikopter. Så ble de fraktet over elva i cabincruiser og deretter kjørt i amerikanske biler, fulgt av bodyguards, til den røde løperen. Fredrikstad lekte Hollywood i går.

Anledning: Førpremieren på Zwarts film «One Night At McCool's».

Zwart selv og kona Veslemøy Ruud Zwart mente arrangementet i hjembyen var bedre enn i både Los Angeles, London og alle andre steder hvor de har hatt premierefest for filmen.

God stemning

- Dette er det aller morsomste. Det er god stemning, gamle venner har kommet, det er dette jeg drømmer om når jeg blir stresset, sa Zwart og trykket hender, skrev autografer, klemte fjern og nær i trengselen i Fredrikstad kino.

Jaggu hadde ikke en del Oslo-kjendiser tatt turen ned til Østfold for å hylle Harald også. Trond-Viggo Torgersen var der, skuespillerne Petronella Barker og Dennis Storhøi var der, Bård Tufte Johansen var der og Ari Behn med venner, selvsagt, samt hele a-ha - som var der i egenskap av bidragsytere til filmmusikken. Ikke rart Se og Hør var der også, medbrakt jubelchampagne, som avholdsmannen Zwart ikke ville la seg fotografere med.

- Hyggelig at så mange stiller opp for Harald, sa Harket før han plantet hendene i sementen på fortauet foran kinoen - akkurat som i Hollywood.

Sensuell bilvask

Kanskje ble det litt mye Hollywood da arrangørene inviterte til «sensuell bilvask»-konkurranse med kvinnelige deltakere på torget - inspirert av en scene med Liv Tyler i «One Night At McCool's». Morsommere da at Zwart, som ikke har sett en eneste fotballkamp, ble utnevnt til offisiell ambassadør for Fredrikstad fotballklubb for å ha vist en FFK-vimpel i filmen sin.

Zwart kvitterte med å gi rekvisitter fra filmen til kinoen i hjembyen.

- Det var her i denne kinoen jeg så «Star Wars» og ble frelst. Det var her jeg fikk vist eksamensfilmen min fra filmskolen.

- Og her kommer du tilbake med neste film også?

- Ja, så snart den er ferdig, så, sa Zwart.

Og neste film er muligens «Supernatural Law», som er basert på en amerikansk tegneserie, men ennå ikke i produksjon.

HELT I HJMBYENHarald Zwart ble mottatt som en helt i hjembyen Fredrikstad i går. I bakgrunnen Haralds kone, filmprodusent Veslemøy Ruud Zwart, og Bård Tufte Johansen.