- Bedre enn originalen

Shrek 2 får fantastiske anmeldelser. Se begynnelsen på filmen.

I dag har oppfølgeren om det grønne trollet Shrek premiere i USA. Den forrige filmen, som spilte inn 3,1 milliarder på verdensbasis, endte med at Shrek (Mike Myers) og prinsesse Fiona (Cameron Diaz) giftet seg. Men denne gangen skal Shrek møte svigerforeldrene, kong Harald (John Cleese) og dronning Lillian (Julie Andrews).

De vet ikke at Shrek og Fiona er gift, men befaler dem å delta på det kongelige ballet i kongeriket Langt Langt Borte - som for øvrig minner mistenkelig om Hollywood.

Kongeparet har planlagt at prinsesse Fiona skal gifte seg med Drømmeprisen (Rupert Everett). Og de blir ikke akkurat begeistret da prinsesse Fiona dukker opp med et grønt troll, og det irriterende eselet (Eddie Murphy) på slep.

Kongen sender en profesjonell leiemorderkatt, Pus med støvler (Antonio Banderas), for å kverke trollet som giftet seg med prinsessen.

Bedre enn Shrek

De amerikanske avisene og store nyhetsbyråene har allerede sett førpremieren, og de fleste roser den opp i skyene.

- Shrek 2 er til og med bedre enn Shrek, melder CNN.

- Det kommer så mange oppfølgere som blir en tilleggsrett du ikke hadde bestilt. Men Shrek 2 føles akkurat like frisk som originalen. Shrek 2 er rett og slett fantastisk. Det er årets beste komedie så langt.

Associated Press kaster seg også med på hyllesten.

- Shrek 2 er et sjeldent eksempel på en oppfølger som er bedre enn originalen. Animasjonen er enda bedre, bakgrunnen og landskapet er mer detaljert og realistisk, figurenes bevegelser er mer flytende.

- Men den viktigste endringen er selve historien. I motsetning til Shrek, har Shrek 2 en sterk historie med langt mer utviklede figurer.

Ikke fornøyd

Selv om de fleste anmeldelsene er svært positive, er ikke alle enige i at den overgår originalen.

- Lynet slo ned to ganger, men ikke like briljant som tidligere, melder Daily Variety.

Hollywood Reporter synes den mangler litt av magien, men den klart mest negative anmeldelsen vi har funnet, er det Washington Post som står for.

- Handlingen fører ingen steder og dermed ender du heller ikke opp noe sted. De prøver å kamuflere det med flere underholdende, men tilfeldige episoder.

- Filmen er svært fengslende på grunn av sin humor og energy. Men det holder ikke. Man ønsker at den samme humoren og energien hadde gått igjen i historien. Det er Shrek 2 i et nøtteskall - svært vakker å se på, men svært vanskelig å bry seg om, synes Washington Post.

Selv om filmen har premiere i USA i dag, er det liten vits i å legge seg i billettkø her hjemme ennå. Shrek 2 kommer først til Norge 17. september.

KOSESTUND: Leiemorderkatten, Pus med støvler (Antonio Banderas), blir sendt ut for å drepe Shrek. Vi får i hvert fall håpe de tar knekken på det norske navnet hans før premieren i Norge.
KJÆRLIGHET: Shrek og prinsesse Finoa møter flere utfordringer. Men vi tror kjærligheten vinne til slutt...