Bedre i Tyskland

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LATE STUDENTER: Jeg leser stadig vekk om det dårlige matematikknivået som finnes blant våre norske studenter. Sist var et innlegg i Dagbladet 20. februar av Professor Kai A. Olsen fra Høgskolen i Molde og Universitetet i Bergen.Jeg skal ikke uttale meg om norske studenter, men jeg setter et stort spørsmålstegn ved undervisningsnivået i norsk grunnskole.Vi har de tre siste åra bodd i Tyskland og hatt ungene i tysk skole. Der begynte de i 2., 5. og 6. klasse. De fikk systematisk tyskopplæring og hang etter hvert greit med i tysk. Det som var den største forskjellen, var det nivået de var på i matematikk i forhold til hvor de burde ha vært i forhold til sine nye klassekamerater, og de to eldste hadde ingen problemer med norsk matematikk før vi flyttet.

YNGSTEJENTA som begynte i 2. klasse, har i løpet av tre år i tysk skole hatt en systematisk matematikkopplæring med logisk tenking og pugging og opptil en time matematikklekse daglig. Det har vært morsomt lagt opp med fargelegging som blir til figurer og regneoppgaver og svar som angir en bokstav og til slutt blir til setninger. Regneoppgavene var omfattende, men logiske. Mange av de regnestykkene hun løste i 4. klasse tilsvarer 7.-9. klasse her hjemme. I tysk skole blir elevene delt inn i tre forskjellige nivåer etter 4. eller 6. klasse. Matematikknivået på laveste nivå i Tyskland tilsvarer det elevene lærer på ungdomsskolen her i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer