«Bedre om Kanye West ikke sier unnskyld»

Justice vil ikke alltid være venner.

(Dagbladet.no): Det er spraker litt i telefonrøret, blir stille en stund før klisjeen kommer ramlende inn gjennom kablene fra Paris.

- \'Allo... \'ALLO?

Til å utgjøre femti prosent av Justice, årets mest internasjonalt hypede diskopunkduo, er Xavier de Rosnay bemerkelseseverdig rusten i engelsk. Men så er det kanskje ikke så farlig, debutplata - som bare er titulert med et stort kors - har ikke så mange spor med vokal.

Istedet består den av utagerende elektrorock. Eller elektro/christian/club, som det står på Myspace-siden til Justice.

- Elektrochristianclub?

- På MySpace har de uhorvelig mange musikkategorier, men ingen for verken elektronika eller disko. Så da valgte vi kategorien christian istedet. Det er visst en veldig populær sjanger i USA og vi trenger all den drahjelp vi kan få, mener Xavier.

Som Prince

Men Xavier og Gaspard Augé gjør det ikke så lett for seg. Albumet uten navn har blitt kalt «The Cross», «Crusifix» og diverse andre navn i musikkpressen.

KOMMER TIL NORGE: I august skal Justice spille på Øyafestivalen. «Vi har bygget en massiv synthesizer som vi kaller Valentine, det er en to meter lang Moog med et kors i midten», forteller Xavier de Rosnay. Foto:Pro,o
KOMMER TIL NORGE: I august skal Justice spille på Øyafestivalen. «Vi har bygget en massiv synthesizer som vi kaller Valentine, det er en to meter lang Moog med et kors i midten», forteller Xavier de Rosnay. Foto:Pro,o Vis mer

Noe som i grunn er akkurat slik Justice vil ha det.

- Vi klarte ikke å gi skiva noe navn mens vi jobbet med den, så da valgte vi et symbol isteden. Det er akkurat som med Prince. Vi vil at folk skal velge navnet selv, sier Xavier.

Det er kanskje all flaksen til Justice som har ført til at albumet har fått religiøse over- (og under)toner. Ihvertfall all flaksen Xavier mener at de har hatt.

Franskmennene ble venner på en fest for et par år siden, etter at Gaspard imponerte Xavier med å spytte i håret på en jente (hun merket det ikke).

Den første utgivelsen deres var en tribute til sytti/åttitallsbandet Buggles. Den solgte bare 17 eksemplarer.

- Den var grusom! Og nei, du får ikke vite hva den heter. Jeg vil ikke at du skal legge på røret og deretter kaste deg over eBay, sier Xavier.

Internett

Men så, så gikk det slag i slag. De meldte seg på en radiokonkurranse om å remikse Simians «Never Be Alone». Tapte så det suste, men Daft Punk-manager og plateselskapsmann Pedro Winter elsket låta.

Han ga den ut og Justice fikk platekontrakt med Ed Banger Records.  

Låta Justice Vs. Simian: «We are your friends» begynte å snike seg inn på dansegulv, DJ-mikser, for ikke å snakke om internett. Justice vant en MTV-pris for videoen til «We Are Your Friends».

- Jeg føler at vi hatt skikkelig flaks. Vi vinner ikke en radiokonkurranse, men får platekontrakt. Vi lager en video til 100 kroner, og vinner en MTV-pris. Det går ikke an å ha slik flaks.

Og så var det Kanye West.

Da videoregissør Jérémie Rozan skulle ta i mot MTV-prisen, ble han avbrutt av en søplefull Kanye West, som mente at det var han som fortjente den.

- Var Kanye West flau dagen etter?

- Det var fantastisk! Han spurte om å få telefonnummeret for å ringe og be om unnskyldning, men han trengte jo ikke det. Det er alltid morsomt når folk mister grepet. Og vi er fortsatt fans, sier Xavier.

- Det er nesten bedre om han ikke ber om unnskyldning.

object width=\'425\' height=\'350\'>