Anmeldelse: Nas - «Nasir»

Bedre på papiret enn i praksis

Nas over Kanye West-beats blir ikke like monumentalt som man kanskje hadde forventet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Den forhåndsannonserte juni-takeoveren til Kanye West har ikke bare levert, men også minnet oss på hvorfor familiemannen med de sterke og ofte omdisukterte meningene fortjener anerkjennelsen som verdens mest interessante hiphop-produsent.

Både Pusha T-skiva «Daytona», «Kids See Ghosts» med Kid Cudi, og selvfølgelig hans egen soloutgivelse «Ye» er korte og kvalitetssterke innspillinger som lever vært sitt liv relativt uavhengig av hverandre.

Det er med andre ord ikke rart at hiphop-hoder verden over har ventet i spenning på selve toppen av kransekaka – «Nasir».

I teorien høres det jo unektelig spennende ut. Nas-bars over Kanye-beat. I praksis...dessverre ikke fullt så minneverdig som man kanskje hadde håpet.

Det hele åpner med Cashmere Cat-assisterte «Not For The Radio». En seig, historisk gjennomgang i tro Nas-ånd med en rekke konspirasjonsteori-leflende påstander, typisk for Queensbridge-legenden.

Beat-messig må vi derimot videre til «Cop Shot The Kid» for å få hodet til å bevege seg. Herlige Slick Rick-samples til tross, klarer ikke Kanye helt å skape magiske øyeblikk ut av Nas sin klassiske, monotone flow. «White Flow» er et spor som kommer og går, mens «Bonjour» aldri blir mer enn en «fin nok» låt med litt pinlig fransk fra Kanyes fetter Tony Williams.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer