Bedre resultater med skolemat

Skolemat bidrar til økt mulighet for læring.

Går inn for skolemat: Skolemat har hatt suksess i Larvik, mener Tor Kåre Hansen Odberg. Foto: Privat.
Går inn for skolemat: Skolemat har hatt suksess i Larvik, mener Tor Kåre Hansen Odberg. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I Larvik har det vært gjennomført et forsøk med skolemat til en ungdomsskole. Forsøket strakk seg over fire år. Denne ungdomsskolen lå i et sentrumsnært område med store sosiale forskjeller og fattigdomsproblematikk, og det var rundt 50 forskjellige nasjonaliteter der.

Maten bestod av frukt og religionsnøytral sunn mat, samt drikke. Det som undervisningspersonalet opplevde, var at elevene satte seg ned og spiste maten, kastet emballasjen i søpla og gikk ut til lek og aktiviteter i storefri. Ikke noe bråk, alt foregikk stille og rolig. I løpet av femte, sjette og sjuende time var det også ro. Dette gjorde at lærerne fikk gjennomført undervisningen slik de hadde planlagt.

Resultatene var mildt sagt oppsiktsvekkende: I løpet av perioden skolematprosjektet ble gjennomført, gikk karaktersnittet på avgangselevene opp fra 3,5 til 4. En økning på en halv karakter, i snitt! Det er nok også andre faktorer enn bare skolemat som bidro til denne økningen, men når det er ro i timene, vil muligheten for å lære noe av de engasjerte og dedikerte lærerne vi har i Larvik øke betraktelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer