Bedre vær før?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ØKOFILOSOF

Sigmund Kvaløy Setreng etterlyser konkret argumentasjon og min holdning til føre var-prinsippet. Jeg kan vanskelig vurdere IPCCs konklusjoner, bare konkludere med at de funn IPCC selv kommer fram til er adskillig mer tvisynte enn den rapporten som blir skrevet i ettertid. Dr. Keith Shine ved Reading University, en «lead author» rapporterte til Reuters i forbindelse med framlegging av IPCCs 1995-rapport. «We (the scientists) produce a draft, and then the policymakers go through it line by line and change the way it is presented.» Klimaspørmål er enten vi liker det eller ikke blitt big business.

JEG ER MER

opptatt av konsekvensene av klimaendringer. Menneskeskapt eller ikke. Per i dag er det få entydige bevis for at været var så mye bedre før. Steinar Lem og andre som lever av å gi folk dårlig samvittighet sier at menneskeskapte klimaendringer drepte 160 000 mennesker i fjor. Men hvis man for eksempel går til Røde Kors` World Disaster report 2002 avlives denne dramatikken. Ekstremt vær drepte rundt en million mennesker i perioden 1982-1991. Neste tiår falt tallene med 40%, ned til 620 000. Tallene sier to ting. Flere døde av klimaendringer før. Dessuten er det umulig å si om de som døde gjorde det som følge av menneskeskapte- eller naturlige klimaendringer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer