Anmeldelse: Amalie Kasin Lerstang, Vårs

Begavet forfatter på bærtur

Amalie Kasin Lerstang får ikke utløp for talentet sitt i ny bok.

PRISVINNENDE: Amalie Kasin Lerstang vant Tarjei Vesaas debutantpris for sin første bok. Men den nye diktsamlingen innfrir ikke. Foto: CAPPELEN DAMM
PRISVINNENDE: Amalie Kasin Lerstang vant Tarjei Vesaas debutantpris for sin første bok. Men den nye diktsamlingen innfrir ikke. Foto: CAPPELEN DAMM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For fire år siden utropte jeg Amalie Kasin Lerstang til årets debutant for hennes roman «Europa». Det var en intelligent, velskrevet og subtil bok. Derfor hadde jeg store forventninger til hennes andre bok. Men diktsamlingen «Vårs» innfrir ikke.

Ujålete og pratsom

Diktene er en slags hjemstavnsdikt, skrevet med utgangspunkt i Notodden – eller «Tødden», som det heter her. Allerede på første side kan vi lese om Sam Eyde, mannen bak Norsk Hydro, som «kjøpte fossefallene» i området. Ellers dreier det seg om tittelens «vårs», altså «oss», hovedsakelig folk fra den gamle arbeiderklassen, som nå fått en mer uklar identitet:

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer