- Begge handler om seksuell ambivalens

Brokeback Mountain»-oppfølger vekker reaksjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VENEZIA (Dagbladet.no): «Brokeback Mountain»-regissør Ang Lees nyeste film «Lust, Caution» har ikke norgespremiere før i begynnelsen av neste år, men allerede har den rukket å bli svært omdiskutert.

Først og fremst på grunn av de svært vågale sexscenene, som har ført til at amerikanske sensurmyndigheter har gitt filmen strengeste aldersgrense. Deretter fordi myndighetene i Taiwan har protestert mot at «Lust, Caution» er oppført som en kinesisk/taiwansk film i programmet til filmfestivalen i Venezia

Taiwanske myndigheter mener dette er en politisk handling, fordi arrangørene av festivalen dermed ser Taiwan som underlagt Kina.

- Om bare noen kunne fortelle meg hva som foregår. Jeg skjønner ikke helt selv hvordan dette ble politikk, og håper at folk bare kan nyte filmen for det den er – en film, sa Lee under en pressekonferanse i Venezia.

Ambivalent sex

«Lust, Caution» forteller historien om den unge jenta Wong Chia Chi, som i 1938 begynner på universitetet i Shanghai. Der møter hun karismatiske Kuang Yu Min, og sammen med andre medstudenter starter de en dramagruppe for å fremme patriotisme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer