Begjær og kjærlighet

Kjærlighetsroman i den store stilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: La oss begynne med begynnelsen: Ricardo, fra den peruanske bydelen Miraflores i Lima, reiser til Paris, hvor han ender opp som tolk, med egentlig bare ett mål: Å forbli i Paris, og dø av naturlige årsaker i verdensbyen.

Men det er mer: I Miraflores forelsket han seg i ei jente han trodde var en frekk chilener. Hun ville ikke ha ham. I Paris møter han henne igjen, og blir seriøst forelsket. Hun lar ham kurtisere seg, men er distansert og kjølig, og etter en stund stikker hun av, og blir sammen med en fransk embetsmann med mer penger enn Ricardo.

Nye eventyr

Etter ei tid stikker hun av fra mannen, tar pengene hans, og neste gang Ricardo møter kvinnen, som etter hvert får mange navn og utseender, er hun bigamistisk gift med en engelsk rikmann. Og slik fortsetter det. Mellom hver nye mann oppsøker hun «godgutten» Ricardo, hengir seg følelsesløst (virker det for ham og oss) før hun stikker av på nytt, til et nytt eventyr, som blir dystrere for hver gang.

Romanen har et stort potensial. Den gir tidsbilder av Europa, og på avstand Peru, fra sekstitallet opp til 90-tallet. Den er ikke minst en kjærlighetshistorie i den pasjonerte tradisjonen, om kjærlighet som ikke dør, tross forsøk på å få den til å gjøre akkurat det. Den har fabelens trekk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer