Begjæret lar seg ikke belære

En stilistisk gjennomført bok om lyst og kjedsomhet, som likevel mangler retning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For en tid siden kom det ut en fagbok om den moderne kjedsomheten. Anne Oterholms nye roman kan leses som et velegnet litterært illustrasjonsmateriale til noen av hovedpoengene i denne boka.

Ved en anledning hevder hovedpersonen, den snart 30-årige bibliotekaren Tyra, at hun «overdriver handlingslammelsen» for å ha noe å beskjeftige tankene sine med. Dette utsagnet likner en kommentar til fortellerholdningen i verket. Typisk er også følgende replikk, som faller under et opphold på et sommersted etter at Tyra og hennes nieses mann har erklært at de vil ta seg en joggetur:

«...Og etterpå skal vi bare sitte oppe utover hele natta og ikke gjøre noe som helst. Det er det som er den egentlige meningen når man er her. Bortsett fra at vi skal bade først. Dere må ikke bli så lenge at vi ikke rekker å bade eller at dere blir så slitne at dere ikke orker.»

Ingen sex?

Ved handlingens start stunder sommerferien til for Tyra. Mot normalt har hun besluttet seg for å holde seg til teltene i Oslo denne sommeren. Planen er ikke å foreta seg noe som helst. Dette inkluderer også sexlivet. Den aleneboende Tyra har hatt et forhold til en rekke menn, men nå har hun besluttet seg for å ta en sexpause.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer