Vis mer

Begrenset om Tea Party-bevegelsen

Talseth skriver at Tea Party-medlemmene er halvgamle hvite menn. I demonstrasjonene jeg har vært på har det vært like mange kvinner som menn.

Meninger

Lars-Christian U. Talseths kommentar «Gretne, gamle gubber», var et sammensurium av fakta, rykter og antagelser. Dagbladets lesere fortjener et klarere bilde.

Tea Party-bevegelsen ble født ut av finanskrisen i 2009, etter at Bush og Obama hadde undertegnet en enorm økonomisk redningspakke. Obama fortsatte å øke statsgjelden uten hemninger etter bare tre måneder i jobben. Vi i Tea Party-bevegelsen vil at regjeringen skal følge grunnloven slik den står. Vi vil ikke akseptere flere fallitterklæringer fra regjeringen, vi vil krympe størrelsen på og innblandingen fra D.C, vi vil stoppe økningen av skatter og avgifter, redusere bedriftsskatten som nå ligger på 39 prosent og vi vil få kontroll på statens utgifter.

Talseth skriver at Tea Party-medlemmene er halvgamle hvite menn. I demonstrasjonene jeg har vært på har det vært like mange kvinner som menn og like mange fargede og asiatere som hvite. Når han nevner at Cantors jødiske bakgrunn var bidro til valgtapet, blir jeg flau. Likeledes, mener Talseth, at Brats kristendom og hans tro på at Gud var delaktig i sin politiske seier, er noe å gjøre narr av.

Kongressen og Senatet er mer opptatt av å mele sin egen kake enn å fokusere på hvorfor de ble valgt. De koser seg med privilegier som et eget helsesystem, slik at de slipper det katastrofale systemet Obama har iverksatt. Obama trosser stadig konstitusjonen og etablerte republikanere protesterer ikke høyt nok. De forklarer ikke den alminnelige mann hva som virkelig foregår.

Dessverre har Obama vist seg å være en lite effektiv leder. Arbeidsløsheten ligger rundt 14 prosent, men andelen som søker matkuponger har økt med 70 prosent siden Obama kom til makten. The Teaparty arbeider for et samfunn som åpner markedet, gjør det lettere entreprenørskap og tilrettelegger for realisering av nye idéer. Under Obama blir de rike rikere, de fattige fattigere og middelklassen forsvinner.

Demokratene sier at republikanerne ikke vil samarbeide, men kompromissviljen må komme fra begge sider. Immigrasjonen er ute av kontroll. Vi vil ha grensen strengt før nye reformer innføres. Men venstresiden fnyser av dette, dermed kommer vi ingen vei. Barn strømmer over grensen fra Mexico fordi administrasjonen har gitt utrykk for at barn som kommer alene blir ivaretatt. De får asyl, skolegang og tilslutt statsborgerskap slik at foreldrene kan følge etter. Dette gjør at vår nasjonale gjeld øker. Vi er nå oppe i sytten billioner!

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.