Begynnelsen på slutten

Visst har Spice Girls klart å gi verden en dose med glamour og hysteri, men sjelden har vel Oslo Spektrum sett mer haltende superstjerner enn det som var tilfelle i går kveld. Konserten beviste én gang for alle hvilken syltynn gruppe krydderjentene er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var nesten ikke til å tro!

Etter en drøy halvtime i Spektrum var stemningen så tam at man lurte på hva i all verden som var i ferd med å skje. Ikke hylte gruppas dedikerte fans, ikke svingte det av bandet, ikke sprutet det av Mel B og co. og ikke virket det som lydmannen torde å skru volumknappen til mer enn halv styrke. Hey! Spice Girls - 90-tallets kanskje aller mest omtalte popfenomen spilte sin første konsert på norsk jord - og her virket alt dødt!
Og utrolig nok: De to Mel-ene, Emma og Victoria hadde heller ikke vett til å beklage Geris fravær (den kom først mot slutten).
Seinere tok det seg noe opp. Den siste låta før pause, Pepsi-hiten «Move Over», oste det litt av. Og i likhet med turnéåpningen i Dublin var det her høy diva- og glamourfaktor i det damene poserte nydelig fram og tilbake på catwalken, røsket ertent tak i en av de mannlige danserne, slengte ham i bakken med schwung og seiret triumferende over ham. Girl Power! Yeah!

Men typisk nok: Akkurat idet konserten kunne tatt av, stakk Spice-jentene i garderoben for en halvtimes pause.

Vått krutt

Spice Girls har såpass mye guts, sjarm, humør og utstråling at vi er villige til å tilgi dem det meste. Og det er til tider ikke så rent lite. Dårlige sangstemmer, famlende dansesteg og manglende scenesikkerhet er bare noen av elementene. Under turnéåpningen var dette greit fordi det sprudlet av jentene.

Men i går manglet Spice det aller meste av det kruttet som har gjort dem til slikt et morsomt popfenomen. De hadde problemer med å kommunisere med sitt usedvanlig unge jentepublikum, samtidig Showet hadde sine øyeblikk. Ikke minst er oppfinnelsen av Spice Boys en god idé, men i det store og det hele klarte ikke jentene å holde det de lover.

Polsk GP-korist

På bilder framstår de som perfekte posører, men i løpet av en helaften sitter man igjen med følelsen av en gjeng som så inderlig ønsker å framstå som sofistikerte superstjerner, men som ikke får det helt til.

Vel har Emma et godt barnetekke, men det er ikke nok så lenge hun snubler hjelpeløst rundt på scenen med en stemme som neppe ville kvalifisert til korjobbing for Polen i Grand Prix. Og den mye omtalte nakensekvensen der Spice Girls bare lar seg skjule av spinkle stolrygger, er aldri i nærheten av å være sexy. Det er heller flaut.

Eller som jeg tenkte etter å ha overvært sekvensen for første gang i Dublin: dette er som å gjøre et nattklubbnummer i en barnehage.

Dårlig alibi

Mel C har i løpet av verdensturneen blitt Spice Girls' musikalske alibi. Dette er dama som kan synge, har vi fått høre. Men i går hevet hun seg ikke mange hakkene over medsøstrenes halvsure stemmer. Hun har større kraft i stemmen enn de andre, men faller likevel kraftig igjennom på låt etter låt.

På en dag da karismaen satt særdeles langt inne klarter heller ikke Spice Girls å dekke over at de har et låtmateriale det stinker kraftig av. «Wannabe» er den eneste av gruppas låter som vil bli husket i lengden, og et par andre har øyeblikkssjarm. Når gruppas musikere på toppen av dette stampet kraftig i lange perioder, er det vanskelig å være positiv.

Ikke oppløst, men...

En del norske Spice-fans er antakelig storfornøyde i dag. Man har jo tross sett Spice på årntli'!

Men setter man gruppa inn i et litt større perspektiv er det vanskelig å se at de kan overleve særlig lenge.

De mangler så mange elementære egenskaper som artister at jeg ikke kan se at de vil overleve.

Spice Girls er kanskje ikke i ferd med å bli oppløst slik engelske aviser har fortalt. I går så det bare slik ut.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer