- Begynner å grine hver gang jeg ser «Les Miserables»

Men nå har Pia fått drømmerollen. Se klipp.

(Dagbladet.no): For to år siden vant Heidi Ruud Ellingsen «Drømmerollen» på NRK, og fikk hovedrollen i musikalen «Singin' in the rain». Nå er hun klar med en ny musikal, som Cosette i «Les Miserables» på Oslo Nye Teater. Her spiller hun mot kjente skuespillere som Dennis Storhøi, Erik Wenberg Jacobsen og Pia Tjelta.

- Det er stort å få være med i en så fantastisk musikal, og å få jobbe med så mange flinke folk, sier hun til Dagbladet.no.

Tjelta fikk drømmerollen
- Jeg føler meg veldig heldig over å få gjøre noe helt annet enn å synge og steppe i regnet. Dette er et episk drama med storslagne nummer, sier hun.

Men denne gangen er det Pia Tjelta som snakker om at hun har fått drømmerollen.

- Dette er verdens beste musikal! Jeg har hatt et forhold til den siden jeg var 13 år, det er en barndomsdrøm å få være med! sier hun.

Tjelta alternerer med Trine Wenberg Svensen i rollen som Fantine, Cosettes mor.

- Vi har begge småbarn, så det passet godt å gjøre det slik, sier Wenberg Svensen, som spilte samme rolle på Trøndelag Teater i 2006.

- Griner hele tiden
«Les Miserables» er basert på Victor Hugos storslagne roman fra Frankrike på 1800-tallet. Vi følger Jean Valjean (spilt av Erik Wenberg Jacobsen, som også hadde rollen på Trøndelag Teater). Han har sittet i fengsel i 19 år etter å ha stjålet et brød. Etter å ha sluppet ut, møter han Fantine, som må jobbe som prostituert etter å ha fått sparken som fabrikkarbeider. Når hun dør, tar han til seg datteren hennes, Cosette. Musikalen følger dem fram til hun er voksen og forelsker seg i den revolusjonære studenten Marius.

- Jeg har sett musikalen både i London og Bergen, og jeg griner fra begynnelse til slutt, sier Pia Tjelta til Dagbladet.no.

- Hvordan er det da å stå på scenen?

- Nei, da er jeg jo på jobb, så det blir noe annet!

- Du har ikke spilt i mange musikaler fra før?

- Nei, men så er det bare to og et halvt år siden jeg gikk ut at teaterhøgskolen. Jeg er bare kjempeglad for å få spille i musikal, for det har jeg drømt om siden jeg var liten, sier Tjelta.

Største musikalsatsing
«Les Miserables» er Oslo Nyes hittil største musikalsatsing, etter åtte år med åtte musikaler. Teatersjef Svein Sturla Hungnes har selv regien.

- Det er et utfordrende prosjekt, fordi den er så svær og involverer så mange mennesker. Den er også en av de strengeste forestillingene jeg har vært borti, når det gjelder retningslinjer fra opphavsmennene, sier han

Det er svært begrenset hva teatret får lov til å gjøre med forestillingen. Ifølge Hungnes har de tøyd strikken så langt de har kunnet, og blant annet endret litt på scenerommet. Men han er ikke videre begeistret for de strenge reglene.

- Det er dumt, for det stopper utviklingen av musikalen. Om noen år vil folk føle behov for å gjøre noe nytt, sier han.

Men det har ennå ikke stoppet teatrene fra å sette opp musikalen. De siste årene har den vært vist både i Trondheim og Bergen. Totalt er den oversatt til 21 språk, og har blitt sett av nær 54 millioner mennesker verden over. Oslo Nye har ifølge Hungnes solgt 40 000 billetter til sin versjon, som har premiere 4. februar.