Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Begynte å grine fordi hun måtte synge i «Hunger Games»

Nå er låta til Jennifer Lawrence inne på den britiske hitlista.

SANGFUGL: Jennifer Lawrence synger i kinoaktuelle «The Hunger Games: Mockingjay - Part 1». Foto: NTB Scanpix/REUTERS
SANGFUGL: Jennifer Lawrence synger i kinoaktuelle «The Hunger Games: Mockingjay - Part 1». Foto: NTB Scanpix/REUTERS Vis mer

(Dagbladet): 24-åringen fra Kentucky er ikke bare en av sin generasjons fremste skuespillere, Oscar-belønnet og kjent over hele verden fra «Hunger Games»-filmene. Nå kan hun kalle seg popstjerne i tillegg.

For selv om Lawrence gruet seg for å spille inn sangen «The Hanging Tree» til den siste filmen i serien, «Mockingjay - Part 1», er låta nå inne på hitlistene i Storbritannia. Mer spesifikt 29. plass på Top 40-lista.

Låta er et samarbeid med folkbandet The Lumineers og framstår i et meget nakent arrangement. I filmen er det en folketone rollefiguren Katniss har lært av sin far.

- Ideen kom fra boka, og teksten er skrevet av forfatter Suzanne Collins. Ideen var at det skulle være en gammel folketone fra Appalachene. The Lumineers hadde en bra låt på soundtracket, så jeg ringte dem og allerede dagen etter sendte de meg opptak av plystring og en kvinne som synger, forteller filmens regissør Francis Lawrence til AOL.
- Låta ble endret for å passe bedre til stemmen hennes, og hun måtte øve en del, men hun kan virkelig synge rent, sier regissøren, som ikke er i slekt med skuespilleren.

- Hun føler seg imidlertid svært sårbar når hun skal synge, og nå måtte hun gjøre det hele dagen. Dette var attpåtil tidlig i innspillingen. Hun gråt litt, faktisk, i starten, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling