- Behandles som en Høyesterett for TV

Thomas Seltzer om Kringkastingsrådet, som NRK-sjefen nå vurderer å legge ned.

FORSTÅR IKKE: Thomas Seltzer mener media behandler Kringkastingsrådet som en slags Høyesterett.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FORSTÅR IKKE: Thomas Seltzer mener media behandler Kringkastingsrådet som en slags Høyesterett. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen åpner nå opp for å legge ned det omstridte Kringkastingsrådet. Det fortalte han Dagbladet tisdag. 

Eriksen fikk umiddelbar støtte fra politisk hold, blant annet fra Venstre, som har hatt nedleggelse av rådet på plakaten lenge.

Thomas Seltzer, som selv fikk «Trygdekontoret» sin pornosketsj vurdert i rådet, sier Kringkastingsrådet forhelliges i den norske offentligheten. 

- Jeg har ingen formening om rådet skal bestå eller ei, men jeg stusser litt over at folk i media, mot bedre viten, framstiller Kringkastingsrådet som en slags høyesterett som feller dommer og avgjør hvem og hva som skal være på TV og radio, sier han.

- Mislykket  Elin Ørjasæter, som sitter i rådet, innrømmer at man har svikta i å nå ut til folket.

- Det er ikke nødvendigvis rådet i seg selv som er en anakronisme, men måten saksbehandlinga kommuniseres ut. Problemet er at jeg og resten av rådet har svikta i å gjøre sakene vi behandler spennende for folk flest. NRK har en spesiell rolle i og med at kanalen er lisensfinansiert, og det bør være muligheter for diskusjon rundt kanalen, sier hun.Flere, deriblant Sveinung Rotevatn og Dagbladets kulturredaktør Geir Ramnefjell, har kalt rådet forhistorisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer