Beheim Karlsen-teater på norgesturné

«Saman skal vi leve» skal hindre rasisme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

17 år gammel ble Arve Beheim Karlsen funnet død i Sogndalselva i 1999. Sju år seinere skal teaterstykket om dramaet på norgesturné. Målet er å hindre rasisme.

Riksteatrets forestilling «Saman skal vi leve» kommer fra Sogn og Fjordane Teater, som blant annet fikk Hedda-prisen for stykket. Men de fikk også ris fra folk som mente at en så fersk og omdiskutert hendelse som indiskfødte Beheim Karlsens dødsfall ikke hørte hjemme på teaterscene.

Men både Røde Kors, LO og Kunnskapsdepartementet gir sin helhjertede støtte til den landsomfattende teaterturneen. Også Arves mor, Kari Beheim Karlsen, er glad for at stykket nå skal ut til hele folket.

Ikke moraliserende

Stykket har fått en nyskapende, spesiell form. Hver forestilling avsluttes nemlig med en samtale på scenekanten om rasisme mellom publikum, skuespillere og folk fra Røde Kors.

– Jeg er veldig spent på hvor dette bærer hen. Dette er stykke der ingen ville forlatt salen uten å tenke gjennom hva de selv føler og mener. Nå skal de inviteres til dialog om dette, sier Beheim Karlsen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer