Behersket om bølgen

Smakfull og saktegående.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Det er noe med Thailand. Overlat det til zenbuddhistene som ga oss de uforstyrrelig smilende flyvertinnene til Thai Airways å lage en tilbakeholden, smakfull film om tsunamien i 2004. Men i «Wonderful Town», som foregår i en liten by utenfor Phuket, er det ikke så mye selve katastrofen som står i fokus som klasseforskjellene og spenningene i samfunnene som bølgen traff. «Wonderful Town» er mer som en rolig flod enn en bølge. Synd at den flyter litt sakte iblant.

En annerledes vind

Arkitekten Ton (Supphasit Kausen) kommer kjørende fra Bangkok for å observere byggingen av et nytt boligprosjekt i Phuket. For Na (Anchalee Saisoontorn) er han som en vind av noe urbant og annerledes som strømmer inn dørene på hotellet hennes. Det rolige ansiktet til Saisoontorn røper lite, men snart klemmer hun klærne til Ton inntil seg når hun gjør rent på rommet hans. Hun blir stående og lytte til at han synger i dusjen. Men kjærlighetshistorien som vokser fram mellom de to er ikke noen hit blant befolkningen i den lille byen som ved første øyekast slår Ton som så idyllisk. Den underliggende basstonen i fortellingen er sorgen over åtte tusen tapte liv i tsunamien, mens reaksjonene fra Nas kriminelle bror og gjengen hans blir en stadig mer truende diskant. Satt sammen med de gjennomkomponerte bildene i blekgrønt og sandfarge får kjærlighetshistorien en dvelende eleganse. Regissør og manusforfatter Assarat lar seg ikke forstyrre av det dramatiske temaet, men gjør sine valg ettertenksomt og på grunnlag av en upåklagelig smak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer