Behn-flørt i fjæra

Føling i fjæra-festivalen fikk knallstart med Ari Behn og Harald Zwart som entusiastiske verter. Ari lovet til og med nakenbading utover natta.

-  Det er jo så morsomt at vi får det til hvert år, er det ikke utrolig, sa en henrykt Ari Behn da han ankom Unni Wilhelmsens konsert i fjæra på Hankø. Den fantastiske utescenen på festivalen ligger inni ei vik med ei sandstrand tett opptil scenekanten. Publikum hadde kranset hele området rundt på svabergene, og på de små tribunene.

Celebert selskap

Midt i hele smørøyet kom etter hvert hele det celebre selskapet med Behn og Zwart. De kom i følge med konene Märtha og Veslemøy i tillegg til Aris far og Jan Åge Fjørtoft. Ekteparet Stein Erik Hagen og Mille-Marie Treschow klemte seg også ned sammen med resten av gjengen, som hadde satt seg strategisk midt på stranda. Arrangørene kunne konstatere at årets føling i Fjæra ikke ville stå tilbake for fjorårets festival.

Wilhelmsen-fan

-  Den første festivalen var jo jomfruturen. Som det første kysset. Nå er vi litt mer impulsive og laidback, og lar ting ordne seg av seg selv, forteller Behn.

Med konserten underveis, og regndråpene unna veien, kunne både publikum og Unni Wilhelmsen på scenen kose seg i de maleriske omgivelsene.

-  Det som er spesielt med denne festivalen er at vi har en smooth stemning. Det blir litt sånn Woodstock-følelse.

-  Det blir nakenbading etterpå. Det ble det i fjor også, sier prinsessegemalen, mens han klapper Dagbladet på skuldra og løper videre.Mille-Marie Treschow avslørte tidligere på dagen at hun er Unni Wilhelmsen-fan. Treschow og Hagen ville imidlertid ikke prate med Dagbladet, men Behn var ikke overrasket over gjestens smak.

LITT WOODSTOCK: -  Det som er spesielt med denne festivalen er at vi har en smooth stemning. Det blir litt sånn Woodstock-følelse. Det blir nakenbading etterpå, sier Ari Behn sam men med kompisen Harald Zwart. Foto: Kristin Svorte
LITT WOODSTOCK: - Det som er spesielt med denne festivalen er at vi har en smooth stemning. Det blir litt sånn Woodstock-følelse. Det blir nakenbading etterpå, sier Ari Behn sam men med kompisen Harald Zwart. Foto: Kristin Svorte Vis mer

-  Unni Wilhelmsen er fantastisk. Hun treffer alle. Og det er litt av hemmeligheten bak suksessen til denne festivalen, tror jeg. At vi har så mye forskjellig.

Peace and Love

Vi møtte også Jono El Grande med hvit hatt og dress før konserten hadde sparket i gang. Han er på festivalen som Ari Behns gjest.

-  Jeg var dessverre ikke her i fjor. Men her er det sånn det skal være på alle festivaler - Peace and love. Det som er så fint med denne festivalen, er at artistene er håndplukket fordi de er unike representanter innenfor sine sjangere. Artistene er i sentrum, sier Jono.

Men det er nok ikke til å stikke under en stol at kjendisoppbudet tar mye av fokuset på festivalen. Men publikum så ut til å nyte kvelden minst like mye som arrangørene. Heide Holmeide og Ingjerd Daae hadde tatt turen for å få med seg Unni Wilhelmsen.

-  Vi er her for å få med oss Unni, sier Holmeide.

-  Også er jo dette et veldig bra tiltak også. Festival i fjæra, liksom, kvitterer Daae.

PUBLIKUM: Noen hadde benket seg på svabergene