Behn lanserte nettbokhandel

I dag åpnet De Norske Bokklubbene sin nettbokhandel. Forfatteren Ari Behn var til stede og leste fra sin novellesamling «Trist som faen». Se opplesning på video!

Behns tilstedeværelse ga De Norske Bokklubbene en pangstart med massivt presseoppbud da de lansert nettbokhandelen mao i formiddag. Forfatteren fortalte blant annet om sitt forhold til introduksjonsboka «Den lille prinsen».

Første bok

- «Den lille prinsen» var den første boka jeg leste. Den har betydd mye for meg. Jeg reiste i sin tid til Vest-Sahara for å for å se det forfatteren Antoine de Saint-Exupéry beskriver. Jeg ville kjenne på hvordan det var å være i hans landskap, sa Behn, før han leste novellen «Helt inn i himmelen» hentet fra novellesamlingen «Trist som faen».

De Norske Bokklubbene har valgt det noe originale navnet mao på sin nettbokhandel. De skal slåss mot tunge erfarne aktører som BOL og Amazon.

- Hvordan skal dere klare det?

- Selv om vi sjøsetter skuta først i dag, har vi en 40 år lang erfaring innenfor denne bransjen, sier administrerende direktør Kristenn Einarsson i De Norske Bokklubbene.

Lesevaner

- I motsetning til dot.gone selskapene, vet vi noe om folks lesevaner, understreker han. De Norske Bokklubbene har gitt seg selv hele seks år før de må begynne å tjene penger på bokhandelen.

Direktør Ivar Tronsmo i mao understreket av navnet på nettbokhandelen har lite med Mao Tsetung. å gjøre:

- mao står for «med andre ord». Vi ønsket et navn som var mangetydig, sier Tronsmo.

Ta en titt på den nye nettbokhandelen og gjør deg opp en mening:
www.mao.no