Radio:

Beholder FM-nettet

… fram til 2031. I Hurdalsplattformen lover Arbeiderpartiet og Senterpartiet at lokalradio får bli på FM-nettet i ti år til.

NY: Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum presenterer Hurdalsplattformen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Onsdag la Jonas Gahr Støre (Ap) og Trygve Slagsvold Vedum fram den nye regjeringens politiske plattform, kalt «Hurdalsplattformen». I den kommer mindretallsregjeringen med en lovnad til lokalradio landet over. Den nye regjeringen vil «gi lokalradio mulighet til å være på FM-nettet fram til 2031».

- Vi stiller oss selvsagt positive til at lokalradio er omtalt eksplisitt i plattformen, men det er enkelte praktiske eventualiteter ved en forlengelse som må klargjøres før vi kan mene for mye om dette nå, sier Pål Lomeland, daglig leder i Norsk Lokalradioforbund til Dagbladet.

- Forbundet har likevel vært tydelige på at et forlenget liv på FM-nettet gir lokalradioene uvurderlig og nødvendig drahjelp i en økonomisk krevende overgang til digitale plattformer, fortsetter han.

Det ble mildt sagt rabalder da Stortinget bestemte at FM-nettet skulle slukkes i 2011. I 2017 forlot de store kanalene det norske FM-nettet, og lokalradio skulle få bli igjen fram til minst 2027.

Aftenposten skrev i 2018 at Senterpartiet ønsket å utvide lokalradioenes FM-konsesjon i ti nye år. Høyre var da positivt innstilt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer