Behov for grønn krisepakke

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KLIMA: Den økonomiske krisen rammer hardt og må møtes med krisetiltak. Vi er også inne i en klimakrise som krever et bredt spekter av tiltak. Det er viktig at de virkemidlene som tas i bruk rettes både mot den økonomiske krisen og klimakrisen. Her er det ikke tale om enten eller, men både og.

Når Regjeringen nå skal lage sin krisepakke, bør man studere Venstres alternative statsbudsjett for 2009. Det legger opp til en offensiv både innenfor næringspolitikken og klimapolitikken. Venstres alternative statsbudsjett satser massivt på høyere utdanning og forskning for å utvikle samfunnet i en mer bærekraftig retning. Og det er et opplegg for et nyskapende og klimavennlig næringsliv. Et forslag fra Venstre er å opprette et såkornsfond «KlimaTEK». Det er et fond rettet mot klimagründere og bedrifter som kan bidra til å løse klimautfordringene.

Norge har et av Europas dårligste opplegg for å støtte fornybar energiproduksjon. Dette må avløses av en storsatsing på dette området, hvor Norge har unike forutsetninger. Her ligger store muligheter for å sikre arbeidsplasser og skape nye. Vi kan få en like stor leverandørindustri knyttet til energisparing og fornybar energiproduksjon, som vi i dag har knyttet til olje- og gassvirksomheten. Dette er en mulighet det haster med å ta i bruk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer