Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Behov for mannskamp?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MENN: Jeg vil takke Runar Døving for at han har startet en ny debatt om mannsrollen. Jeg er ikke enig med ham i alt, men han har en del åpenbare poenger. I realiteten er det kvinnene som bestemmer hvilke muligheter menn har til kontakt med sine barn på viktige tidspunkter i livet. Hvis foreldrene ikke blir enige om hvordan de skal dele foreldrepermisjonen er det kvinnen som suverent avgjør. I de fleste tilfeller er det kvinnen som får foreldreretten ved skilsmisse. Dette er blant områdene der det er behov for å endre regelverket.Soria-Moria erklæringen slår fast at fedrekvoten skal utvides til 10 uker. Fedre skal få rett til å opptjene selvstendige permisjonsrettigheter, og foreldrene skal gis fødselspenger på basis av egen opptjening. Det vil være et stort skritt i riktig retning.

VI MÅ IKKE forenkle denne debatten. Det er ikke bare kvinner og regelverk som hindrer fedre i barneomsorgen. Dessverre er det nok mange menn som heller ikke presser på for å få ta del. Å kreve at menn og kvinner skal ha like mye å si i forhold til abort er mer egnet til å trekke opp Martine Aurdal enn til å få disse gutta på banen.