DEBATT

Debatt: Bompengeprotester

Behovet for veier og kollektivsatsing er prekært

I by etter by faller nå skjøre kompromisser som dominobrikker. Situasjonen er fortvilende.

FORSINKELSER: Med et strammere statsfinansielt handlingsrom framover, er det helt utenkelig at myndighetene kan kompensere for bortfall av bompenger. Konsekvensen blir store forsinkelser i forbedringer og færre realiserte prosjekter, skriver innsenderen. Foto: NTB scanpix
FORSINKELSER: Med et strammere statsfinansielt handlingsrom framover, er det helt utenkelig at myndighetene kan kompensere for bortfall av bompenger. Konsekvensen blir store forsinkelser i forbedringer og færre realiserte prosjekter, skriver innsenderen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Bomringer rammer folk ulikt på bakgrunn av bosted og inntekt. At det skaper frustrasjon er forståelig. Det kan likevel ikke bety at politikerne stopper å bygge veier og tunneler, eller stopper en høyst nødvendig kollektivsatsing.

La oss være ærlige: Bompenger står ikke øverst på ønskelista hos noen, heller ikke bedriftene. Men en ting er sikkert, vi vet at det er få saker som skaper større engasjement landet rundt, enn behovet for bedre samferdsel.

NHO var glade da Stortinget for et år siden vedtok en ambisiøs Nasjonal transportplan der det skal brukes om lag 1000 milliarder kroner fram mot 2030 på samferdsel.

For næringslivet handler det om å redusere transportkostnader, sikre bedre framkommelighet og forutsigbarhet, skape større bo- og arbeidsmarkedsregioner, og binde landet sammen. Næringslivet har derfor akseptert moderat bruk av brukerbetaling for å realisere viktige prosjekter.

Situasjonen som har oppstått nå er fortvilende. I by etter by faller skjøre kompromisser som dominobrikker. En ulmende misnøye med finansiering av de større byenes utfordringer med transport og framkommelighet har slått ut i full fyr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer