Beinhard og blodig «Wolverine»

Spillet griper tak i deg.

|||DET ER STRENGT TATT ikke mange alternativer man har når det skal lages et Wolverine-spill.

Den hardbarka og utilregnelige tegneseriehelten med utskytbare stålklør i armene er en ener i nærkamp, og å ikke ha store doser av dette i et spill basert på ham ville mest av alt vært unaturlig.

PROBLEMET ER bare at filmbaserte spill med så store doser slåssing som i dette spillet, sjeldent klarer å gjøre øvelsen interessant over lengre tid.

Dette er noe utviklerne åpenbart har vært bevisst, ettersom spillet heldigvis er krydret med nok puslespillsekvenser og muligheter for oppgradering underveis at du ikke skal bli overrasket om du får lyst til å spille til den bitre slutt.

1

DET VIKTIGSTE, selve slåssingen, er helt grei. Verken mer eller mindre. Ettersom Wolverine under den regenererende huden på mange måter er et villdyr, har han dermed noen evner som gjør det hele litt mindre oppskriftsmessig.

Du kan for eksempel aktivere en slags dyresans som lar deg se mål og fiender klart, og du kan låse «siktet» fast på en fiende og hoppe på ham fra lang avstand - med klørne først, selvfølgelig.

Et naturlig resultatet av all den lemfeldige avkappingen av lemmer, er at «Wolverine»-spillet er av svært blodig karakter. 18-årsgrensen er helt passende, her får vi nemlig se klør kjøres inn i fiender på alle mulige bestialske måter. Resultatet er beinhardt, men også brutalt rått.

SELV OM ELEMENTER av spillet til tider griper tak i deg, klarer det ikke å holde fast på samme måte som Wolverine selv ville gjort. Slåssingen blir etter hvert rutinepreget og enkel, mye takket være Wolverines evne til å raskt og automatisk helbrede seg selv.

Beinhard og blodig «Wolverine»

Spillet er også svært korridorpreget, men ettersom handlingen hopper fram og tilbake mellom forskjellige steder og tider, blir det ikke så ille som det lett kunne vært.

TIL TROSS FOR noen små tekniske glipper og sjangertypiske fallgruver, er det likevel mulig å hente noen timer med lettbent underholdning ut av Wolverine - tro det eller ei.