Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Beinhardt fra Brooklyn

Mektig og krevende andrealbum.TV On The Radio fra Brooklyn, New York, er ute med sitt album nummer to.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: Gruppa spiller ikke akkurat listepop, snarere en tung og kompromissløs form for musikk der instrumentene ofte går mer i hver sin retning enn ørene foretrekker.

David Bowie er med på en av sangene uten at det er noe stort poeng.

Skeivt og vakkert

U2-skingrende gitarer går som en alarm gjennom hele låta «Playhouse», på toppen av den flerstemte vokalen og et hissig trommedriv. Denne energiske vokalen, ofte framført i falsett, er et kjennemerke for gruppa, som hele tida balanserer på kanten av det skeive og disharmoniske. Likevel er det et besettende driv i denne musikken som fenger, en dynamikk som mer røsker enn river lytteren med seg.

Underveis er det overraskelser. Når flere låter på rad har fått nervene til å stritte, kommer brått den lavmælte «Method» , innledet med et plystrende riff for deretter å gli over i Beach Boys-inspirerte vokalharmonier. Midtveis i låta blir denne vakre og melodiøse hymnen supplert med et flott perkusjonsinnslag, som driver låta videre og tilfører den særpreg.

Mystisk lyrikk

Med sprang som spenner fra det sagbrukaktige til det sakrale, fra det lenkegjengbombastiske til det forførende, insisterer denne gruppa på sin egen originalitet. Brian Wilson-innflytelsen er også tydelig på den medrivende «Dirtywheel» , men med en tekst Wilson neppe ville benyttet seg av. Tekstene er i det hele tatt av det mystisklyriske, bisarre slaget.

Fra Brian Wilson går vi direkte over i den Bowie-stemte «Blues From Down There» . Albumet munner ut i det krasse, harde vegg-av-lyd-uttrykket. Her krysses med andre ord de rockhistoriske linjene på kreativt vis. Dette albumet er ikke gruppas mesterverk. Men det er mulig de kommer til å lage et en gang.