Beiruts bilhorn ble månedens beste

Knut (18) er månedens poet for første gang.

MÅNEDENS POET: Knut Takle fra Stavanger har med «Hassan har en hemmelighet» skrevet et arabisk eventyr som går galt. Foto: PRIVAT
MÅNEDENS POET: Knut Takle fra Stavanger har med «Hassan har en hemmelighet» skrevet et arabisk eventyr som går galt. Foto: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Knut Takle (18) er månedens poet i Skolekammeret med det herlig originale diktet «Hassan har en hemmelighet». Det overrasket poeten som mener det var mange fine dikt i februar.

— Da beskjeden hadde sunket litt inn, ble jeg veldig fornøyd, sier han. — Det er alltid fint å se at det en gjør blir satt pris på, det var første gang jeg i det hele tatt kom til finalen så da var det jo ekstra morsomt at diktet gikk hele veien til topps.

Poeten er fra Stavanger og går i tredje klasse på Stavanger Katedralskole.

— Hvor lenge har du deltatt i Skolekammeret?

— Jeg har skrevet sporadisk der i snart et år. Jeg og en kamerat pleier å skrive i noen av fritimene på skolen, og han skal ha mye av æren for diktet da vi ofte leser og gir kritikk av hverandres dikt — diktet hadde nok ikke vært det samme uten ham. Utenom de gangene jeg sender inn dikt til Skolekammeret skriver jeg stort sett bare i skolesammenheng.

Beiruts bilhornJuryen falt totalt for diktet og spør poeten om å fortelle litt om det.

— Diktet skrev jeg mens jeg var på skoletur til Beirut. Inspirasjonen kom først fra lyden av de mange bilhornene man til stadighet hører, etter hvert begynner man å undres på om de ikke fører samtaler med bilhornene, et språk bare de forstår.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer