Beistet i toppform

ROSKILDE (Dagbladet): Mon tro om ikke pinsemenighetens forsøk på stoppe Marilyn Manson gjennom bønn har hatt motsatt effekt. Mansons Roskilde-konsert viste en utrolig fokusert og skjerpa artist som kler sin rolle som samfunnsfiende nummer én helt overlegent.

Personlig hadde jeg mer eller mindre avskrevet Manson etter hans amatørmessige og penisfikserte Rockefeller-konsert i desember. Men nå har han stått opp igjen fra det patetiske. Nå er han tilbake som en iskald, hatsk og smertefullt høylydt entertainer.

På hugget

Med seg har Manson et band som nesten ikke er til å kjenne igjen fra Rockefeller. Gitarist John5 er endelig kompetent, og med keyboardist Pogo i spissen slynger bandet kaskader av tung, rytmisk og massiv industriell glamrock utover et publikum som ikke oppfordres til å delta, men som blir overkjørt i sang etter sang.

Det er bare helt sjeldent fett og på hugget. Og andre Quart-tungrockere som Monster Magnet og Metallica låter koselig i forhold.

Arrogant

Marilyn Manson er en av 90-tallets mektigste scenepersonligheter. Akkurat nå finner man ikke en mer komplett rock-entertainer enn den autoritære og arrogante skikkelsen som kontrollerte det grønne teltet i går kveld.

Satans bra? Nei, Marilyn Manson'sk bra. I enkelte ører lyder vel det enda verre.

SØRLANDET NESTE: Marilyn Manson leverte en hårreisende profesjonell konsert på Roskilde, mener Dagbladets anmelder.